Wednesday, November 25, 2015

Progress Home Sweet Home




Lama giler tak update.
Terkejar2 and of course mood kelaut. 
Hehe
Lame excuses.


Rumah aku kat melaka tu dah bersawang.
Kali ni baru berkesempatan nak upgrade sikit2.
Upgrade barang tu belum ade rezeki lagi.
Yang ade rezeki lalang dan tumbuh-tumbuhan sekitarnya.
Masak ler wei nak mengemas nanti.


Yang hairan nye....rumah aku je naik pokok tumbuhan segala.
Rumah lain kosong jugak tapi takde lah green konsep macam aku.
Mana datang ntah. 


Lebih advance....taman perumahan tu dah ada group wasep kau.
Bagus ada group ni 
Senang nak share maklumat
Nak2 yang dok merantau ni kan.

Mengada.


Aku macam plan nak buat homestay jer.
Tapi tengoklah dulu progress nya sejauh mana kan.
Harap murah lah rezeki aku anak beranak.
Amin







Last week laki aku wasep contoh2 grill yang ada.
Jenis yang ni paling mahal.
Wrought iron.
Tapi aku tak de lah nak amik yang ni. Cuma amik design dia jer.
Sikit2 lah. Nak buat semua belum mampu.


Untuk grill ni aku dapat harga yang berpatutan.
Yang penting dompet aku tak keluar bawang. Hahahaha
Alhamdullilah. Save sikit untuk deposit letrik air.




Untuk grill depan aku pilih design macam tu.
Aku tak suka sangat bunga meleret2 and sarat.
Simple and sedap mata aku pandang.








Ni ukuran yang dia bagi and aku blur sebenarnya.
Tak paham pun ye jugak
Maklumlah aku pantau dalam phone.
Iye kan jelah nanti senang2 balik kampung kita check progress.


Untuk kos grill ni
Harga yang dipunch selepas diukur keliling dan tiap ceruk
RM3K


Sekian, nanti kita update lagi bila depa datang nak pasang. 
Yayyyy! 




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? Awk rumah no bape? dalam group TBLI nama ape? hehe selamat berkenalan :-)

      Delete
  2. Umah sy no 3, lorong 5....kite xde dlm group tu, asben je hihi..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete