Wednesday, November 25, 2015

Menyesal Tak Beli Awal-Awal Dulu



Treadmill
Toy baru mak korang


Skang aku betul2 tengah gigih dan nekad.
Yer...dah 3 taun rasa nya aku sebut nak selim.
Beeheee....
Tapi rasa nya kalau dah beli alat ni no excuse kot.
Badan dah menggajah sangat
Tak kuasa aku nak layan lemak2 ni

Makin stress sebab tak dapat pakai baju yang aku nak.
Tak konfiden kalau berbaju.
Eh semacam pulak ayat ni. Hahaha

I mean....pakai baju rasa tak selesa.
Kiri kanan berlipat
Rimas pulak membela korang ni selama 15 tahun.





Lama jugak aku survey nak beli brand ape
Kebetulan takasima ni ade promotion
Aku banding2 jugak dengan brand lain 
Yang ni latest model dan mampu milik
So...aku grab.



Yang menarik nya
Dia bagi free gift basikal
Terbuntang lah mato den tak sabor2 nak beli





Fikir2 balik kan...
Apesal lah aku tak beli benda ni dari dulu.
Kalau tak sure mak dah gorjes skang.

Haha

Aku berkenan sangat sebab dia bole play music thru USB or hphone
Best gile lari sambil layan lagu.
Yang tak best nya....
Anak2 aku terlebih mesmerize dengan toy mak dia
Especially zara.


Time aku tengah berlari dia dok kat belakang aku and try nak naik.
Adoiiiiii!!!!!!
Terus aku rasa nak pitam sebab lari sambil toleh menoleh kebelakang.
Hurmmmmm......

Yang adik pulak...
Tengok mak dia lari2 dia ingat mak dia memang nak lari tinggalkan dia.
Padahal setempat je tu.
Pfffttt!


Ni tak tau lah whether memerap kat hall or nak kena alih. Adoiii dah pening ni sebab space almost cramp. Rasa ritu macam tak besau nau.

Takpe...yang penting aku puashati beli and dah rasmi. Bila dah ade benda ni depan mata aku takde alasan dah. Best tau treadmill ni sebab selamat tak payah nak pikir terpeleot tepi jalan ke ape.

Paling tak pun terbongkang ke belakang jelah.
Haha



Tq bang izinkan i beli mainan ni
:-p



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. wahh... bestnya... siap dgn gift basikal tu.... pm skit beli kt mana n price :)

    ReplyDelete