Wednesday, October 21, 2015

Vietnamese Spring Rolls





Vietnamese Spring Rolls





Resepi ni paling senang nak buat tapi leceh nak disediakan.
Sebab tengok kat gugel semua tempting jer.
Jadi aku cuba buat.




Untuk resepi ni depends sayur apa kita nak bubuh dalam tu.
Aku letak timun..cili basah..carrot..salad...daun sup.
All grated thinly.
Tapi tengok timun aku...gedabak.
Masa ni aku belum sedar kenapa perlu betul2 thinly grated.
Hahaha



Recipe taken here:



Detail gile dia tunjuk steps and most important very neat cara dia wrap sayur2 tu.
Kalau tengok dari cara aku gelopot orang jawa cakap.
Hahaha
Ade aku kesah?





Asbo pun asbo lah janji masuk tekak sedap!
Cicah pulak dengan sos thai.
Tabur kacang sikit.
Ummmphhh!!!
Not bad for this healthy meal.






Cuma pada tekak aku....rice rolls dia ni tasteless.
Tawar benak jer.
Eh kata makanan sihat untuk diet.
Mana boleh TERLALU sedap  kan??????
-____-





Makan 2 size kecik pun dah kenyang.
Sebab sayur2 kan banyak air.
Hurmmmm.....nampak gaya
Kena cari partner untuk abiskan all this rolls.



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment