Tuesday, October 20, 2015

Eat Like Korean Katanya!





Akibat terlalu obses tengok drama korea dan cara lifestyle dorang.
Haha
Tapi versi aku lebih kepada kepoyoan semata
Eh tapi sedap jugak layan sayur2 je.
Less oil...and kenyang. 


Tapi kalau badan macam mak ni...takat makan sayur gini
Tak lama lah....
Sejam setengah tu dah lapau balik.
Tapi...tapi....tapi...
Kawan mak ajar....kalau lapar kau tegok air masak.
Asal kau terbayang mekdi dah segala makanan yang menggiurkan kau tegok air.
Haha






Aku cuba try buat perap daging atau ayam
Perapan tu perlu sederhana
Tak bole terlalu sedap sebab ni akan membuatkan kita bakal melipat sayur dan lauk tu berulang sampai 6 kali.
Dilarang!
-___-





Marinate aku senang jer.
Garam sikit
Kicap sikit
Pepper
Chili powder
Paprika


Pastu kau campak jer atas grill ajaib tu with no oil yer.
Jadi lah rupa gitu then kau balut dengan any veggies.
Amacam?
Macam orang korea tak?
Haha

Alhamdullilah kenyang and i manage not to eat at night.
Minum air jer....pastu terus terbongkang tido dengan anak2.
Semoga berjaya kali ni.


Bang....kau tak payah balik pun tak ape.
Eh tetiba..
Hahahaha

 
 


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment