Friday, September 04, 2015

Home Sweet Home : Berangan Dulu




Ape kabo laa uma aku kat bukit larang tu eh?
Sian..lama tak jenguk.
Sejak adik operate memang stop segala urusan rumah baru.
Nak fokes jaga adik dulu.
Api air pun belum settle buat deposit pembayaran.
Tong sampah pun tak collect lagi.
Banyak giler postpone sampai rasa malas nak fikir.
Tapi kena fikir jugak.
Hehe





Untuk grill aku da survey area situ.
Rata2 kos almost RM4K!
Adoiiiii....adoiiii....adoiiiii
Aku cuma nak grill macam ni je.
Simple tak suka ada bunga2 ke ape.
Tu pun dia quot harga sampai RM3900.
Rumah nya idoklah besar mana.
Mmmmm....
Tak apa kita survey lagi.
  
 
Dalam pada duduk saja tu aku pun gatal tangan gugel tengok ID untuk kitchen.
Gituuuuu...berangan tak salah.
Tak kuar duit pun kalau berangan. Haha
Tapi tengok lah aku punya dapur impian ni haaa.


Mengada-ngada kan.
Tak beragak tahap berangan tu.
Macam lah ade 2 billion dalam bank.
Eh





Aku suka style dapur macam ni. Kalau ada duit lebih nak tambah island. 
Bila pikir balik dapur nya kecik macam tak sesuai plak. 
Tapi memang nak yang macam ni.
Nak sangat!!!
Theme black atau merah.
Nampak gaya berabis kat dapur saja.
Hehe


Untuk toilet aku nak design macam ni.
Paten muat2 bontot laki bini nama dia.



Aku suka sink bowl macam tu.
Jenis bulat ala2 kat hotel.
Design2 ni aku nak buat reference masa nak beli nanti.
Tapi takde lah sampai ade bath tub.
Jamban pun comel je jemah oooii.

Ape yang ditekankan di sini...
Sink bowl
Kabinet
Lemari yang siap cermin tu dan kepala shower.
Kepala shower main peranan untuk lebih feel dalam jamban. 
Amik remote skang tengok promo GoShop. 



Kalau dapat macam ni..sebulan aku dok menggosok jamban jangan bagi kotor.
Cantik..kemas gile!




Ni salah satu idea yang aku dapat from gugel.
Very neat kalau dapat laundry room macam ni.
Agak2 bole DIY tak rupa2 gini? Hekkk...

Macam ni baru lah semangat nak laundry hari2 kau.
Ntah iye ntah idok nak membasuh tu.
Kat telok mas da ade orang bukak Laundry Bar tau uolls.
Mbahaha


Living hall aku lebih kurang kecik macam ni je.
So lagi simple lagi sedap mata mandang.
Sofa pun kalau bole nak beli 3 seater or L Shape.
Kena tengok tabung ayam ade bape hengget
Yang biasa2 je da 5-6 ribu diknoon.


Ok....ade sepa nak derma tak?

Eh

-___-



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. Assalamualaikum....

    Bestnya angan2 awak... Tumpang berangan jab masa baca post kali ni... Hehe... TBLI dah ada group WA tau... Semakin hari semakin meriah.... :)

    ReplyDelete