Wednesday, August 05, 2015

9 Months






Alhamdullilah....


Adik is 9 months already. Syukur alhamdullilah Allah masih panjangkan usia adik. Kalau pasal zara rasa sebak....pasal adik lagi...lagi...sebak.


Taun ni jugak annivesary mak apak dia jatuh pada hari yang sama masa mula2 nak menikah dulu. Hehehe kenangan betul..yelaa taun ni 31 Julai jatuh pada hari Jumaat di mana aku nikah dulu petang lepas solat jumaat dan majlis bertandang pada 8 August hari sabtu. Sebijik tarikh yang sama.


Aaaaa da mula laa mak nya nak fefeeling ni.....


Tapi kami tak ada apa2 pun nak celebrate memandangkan adik maybe akan operate coming soon cuma tak tau bila. So far berat adik masih lagi below line. Mak nya gigih nak bagi adik makan. Apakan daya sebab adik tak mampu nak mentekedarah macam mak apak nya sebab masalah kesihatan dia.


Skang adik banyak mulut. Non stop nak bercakap je. Pandai da meluah perasaan and showing his emotion. Kalau atok nyakat lagi comel. Pandai mencebik muka da kalau kita rampas barang yang ada pada tangan dia. Haha


Pandai main dengan kakak and anak2 babysitter. Haiiiii rasa meriah hati ni tengok anak2 happy. Adik masih tak meniarap. Lagipun doc IJN advise kalau boleh adik terus diajar duduk dan berdiri terus. Tak nak bagi pressure pada dada dia. 


Bab makan memang cerewet. Tak nak tawar tak nak masin. Nak manis2 sikit and tak bole keras sangat nanti senang muntah. Gigi da ada dua batang. Serious comel gile rasa nak gigit dagu dia. Haha kalau jumpa parents lain masa check up mesti dorang heran je adik saiz kecik...kaki pun kecik je. Tak macam 9 months.....


Pastu mula da mulut puaka depa.  

"Mak kena rajin sikit bagi dia makan laa. Kecik sangat ni nanti tak kuat. Pembesaran tak elok. Terbantut".....

Aku buat bodo da ler. 
Rasa kan...bila mulut da puaka sangat kau cakap lah sorang2.
Mak blah je dari situ.
Ade aku kesah? 


Its ok adik....
Slow-slow lama2 nanti adik sihat sikit dah bole makan macam biasa ye sayang.
Ok nanti update lagi.

Bye...
-____-



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment