Tuesday, June 02, 2015

Mak Tertewas




 Akhirnya mak mengalah.
Adik telah selamat dibuaikan.
Pasgrah mak dik.
Adik ni lain betul dengan kakak.
Zara boleh biasakan diri kat umah tido kat tilam saja.
Uma BS je dia akan duduk dalam buai.
Ye..umur da 2y 6m masih berbuai.
BS manjakan dia sebab da biasa jaga dari kecik kan.
Tapi zara ok je...Sebab dia tak diajar tido buai since baby.
 



 Adik ni masa umur 3 bulan dah bebuai.
Weekend sangat susah nak tido kan dia.
Liat nak tido.
Sudahnya meragam je.
Sian pulak dia tak cukup rehat.
Mak nye pun tak sempat nak masak..mengemas..nak melepak2 pun memang tak lah. 
Last2 cakap dengan apak...beli jelaa buai.
Bayangkan lah kalau weekend bangun seawal 5 pagi.
Tido balik dalam pujukl 10 pagi setengah jam atau paling kejap 15 minit je.
Pastu sampai lah ke malam pukul 9 baru dia nak tido.





 Sudahnya....
Angkut jelaa balik kampung buai ni nampak gaya.
2 jam dia tido kau.


Ajaib.
-__-

 




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

5 comments:

  1. tido dlm buai kan macam kena peluk n dukung. tu yg budak2 suka. tp lecehla nak kena angkut klau gi mana2.

    ReplyDelete
  2. acik, ikut ati ni malas. macam tak kuasa....tapi kesian. :-)

    ReplyDelete
  3. Oooo... Anak2 mama dua2 mcm Tu. bangun kul 5 pagi. Kalo tidur siang, dlm 5-10 minit je. Tidur balik nanti Plg awal pun 10-11 malam. Fuhhhh.... Mmg letih.

    ReplyDelete
  4. Anak-anak saya masa kecil memang tidur dalam buai. Tapi nasib baik juga bila takda buai, mereka masih boleh tidur lena. Tapi pengsanlah kena riba sambil goyang-goyangb berzikir gitu sampai lena. Memang lenguhlah kaki....

    ReplyDelete
  5. tulaaa pengsan kot kena goyang2 kaki sampai abis satu album zikir. tak tido pun....huhu

    ReplyDelete