Friday, June 12, 2015

7 Months



My bujang boboi





7 Months...
Berat adik masih underweight.
:-(
He's only 6.1 kgs
Last pegi appointment kat KKIA doc bagi syrup appeton untuk dia gain weight.
Meal up to 3 times a day.

Tak tau lah next check up naik ke tak.
Harap2 naiklah.
Risau sangat since condition adik ni tak menentu.
Sebulan batuk selsema sampai 2,3 kali.
Jadi bila masa dia nak naik tembam.


Skang pun adik masih belum meniarap.
Usaha ada tapi dia tak boleh lagi.
Duduk sendiri memang belum boleh lah.
Tapi aku da try letak kat walker.
Excited tapi dia cepat bosan.
Hehe



video



Kaki nya terkinja. Tapi setempat jugak. 
Its ok sayang...slow2 lama2 insyaallah pandai.

Bab makan adik sangat..sangat...sangat...cerewet and picky.
Tak suka nasi yang terlalu blend..lembik2 bagai
Kena sedang2 je.
Kalau salah bikin sikit sekali pun terus reject.
Pastu aku sorang je tau level nasi blend tu lulus ke tak.
Kat uma BS adik makan nestum.
Malam je adik makan nasi.
Udah ler cerewet....kalau da kenyang tu abis dia lempor sudu makan.
Bersepai2 bubur atas lantai.
Makan tak seberapa pun.
-___-


So far adik boleh makan cuma kuantiti tak banyak.
Like 2-5 spoon je dia da kenyang (penat).
Macam kakak dulu makan sehari sekali dua je.
Tapi semangkuk juga boleh licin.


Aiiiii rindu nya nak tengok zara makan!!!!



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment