Monday, May 25, 2015

School Progress : Sensory and Tiptoe Treatment





video


Ni video teacher zara anta kat aku.
Untuk rawat masalah sensory zara.
Plastesin kinetik ni lembik2.
Zara nangis sebab geli and tak suka.


Antara treatment lain is dengan menggunakan green beans.
Yang ni zara seems ok.
Dia tak nangis.
So bole praktikkan kat umah.
Trampoline kat school plak da rosak. 
Kena tunggu dorang beli baru.


Kat uma aku ajar dia melompat2 atas katil.
Zara tak pandai melompat.
Aku lompat2 kan dia atas katil.
Ketawa kemain tapi buat tak nak. 
Aduiiiii


Banyak jugak teacher ajar untuk praktik kat uma.
Lepas ni lagi dasyat lah tangisan anak aku kat situ sebab aku nak dia apply patching session. 
Mata kanan dia bukan saja da develop lazy eyes.
Now da squint!


Makin besar akal nya macam2.
Hari2 menangis...dan mengada2 sangat.
Tak boleh tinggal langsung.
Masalah kritikal skang...
Bila duduk dalam baby seat dia kuar kan both tangan and kedepan kan badan time mak apak dia drive. Dia nak duduk depan dashboard.
Adoiiiiii.....adoiiiiiiii


Berderau darah
Sabar...sabar...


 
Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment