Monday, May 25, 2015

Ankle Weight



Mabeles sangat blog tak update.
Keje banyak.
Anak dah dua.
Eh


 
Invention oleh apak.
Dulu apak dia masking tape kat tapak kaki.
Betapa bermacam cara kami buat nak heal tiptoe zara.
Kelakar kalau tengok bom atom ni kat kaki dia. Sebijik macam dalam game subway surf!
Kakakaka
Mula2 dia oklaa lama2 dia jingkit and dia kopek masking tape tu sampai botol tertanggal.
Tak kelakar da...terus rasa geram.
Gggrrrr!
 

Aku decide nak cari ankle weight.
Macam biasa laa...mak akan soping kat Lazada.
Ada banyak pilihan mengikut berat.
 
 


 Aku beli 2.5pounds berat nya. Lebih kurang 1kg je. 
Izara melalak tak hengat bila mak pakaikan ankle weight.
Terus kekok nak berjalan.





 
 
Lama2 dia seret sikit2. Boleh pun jalan normal. Skang ni da jadi habit dia nak berjingkit. Teacher kat school cakap dia tiptoe tinggi giler and bila tiptoe jalan seakan berlari. 
Tak bagus untuk bone support dia nanti. Hurrmmm....

Aku pun gigih lah hari2 training pakai kan. Balik je umah BS terus sarung. Dia nampak je mak nya kuarkan benda alah ni terus menangis cabut lari. 
Amboiiiiii....banyak cantik???!!!
Pandai dia nak mengelak.


video


video


Aku bekalkan this ankle weight everytime dia pegi school. 
Tapi teachers feedback buatkan aku rasa geram kat zara.
Dia gigih jugak jinjit even teacher tambah berat kepada 2kg!

Apalagi yang patut aku buat supaya dia rasa tak selesa bila nak tiptoe?
Please anyone share with me any idea how to overcome masalah si zara ni.
:-(

Aku rasa kesian sebab biarpun zara nampak konfiden bile berjalan.
Hakikatnya dia selalu jatuh.
Tersandung laa...terkelepet kaki sendiri laa...
Aku risau sangat.
Kena senggol sikit terus tersembam.

 
Tak apa...sabar.
Insyaallah boleh baik.
-____-





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment