Friday, March 20, 2015

School Progress IV





Alhamdullilah...


Progress zara da bertambah. Even sikit2 tapi mak da cukup happy tengok perubahan zara. Sejak kami limit kan hiburan dia pada tablet so far tengok zara ok saja. Tak dapat ipad pun tak pe. Pandai lah dia main apa toys yang ada. Huhu...


Patutnya dari dulu lagi aku buat macam ni. Sebab nya tak ada guide and tak tau method apa nak pakai to approach zara supaya dia explore. Lega jugak sebab zara tak lah tergila2 sangat tengok TV pun. So senang sikit keje mak nak arrange balik rutin dia.



video




Izara da pandai main block and menan badak dia tu. Punya lama peram baru nak main. Hahaha Teruja sangat tengok perkembangan dia. Dia bole paham sikit2 arahan like kita suruh quiet ke jalan slow sikit ke. Sebelum ni masa pestaime ajar dia lempor kan kiub2 tu. Geram je kita....


Pastu da lama2....dia pandai sendiri. Confuse tu biasa. Kita lah yang kena aware and ajar benda yang betul. So skang tablet tu benda no.2 and tak penting lagi bagi zara. Aku bagi tengok TV bila keadaan betul desperate like apak dia tak ada and aku nak mandi ke nak masak kejap ke. So hiburan dia around 15 minit je. 

 
  video



Balik dari uma BS pun dia tau kat mana nak port bontot nak buka sandal. Buka tutup pintu cukup terer macam nak roboh dia hempas. Tak susah pun nak ajar dia not to 24-7 ipad. Alhamdullilah boleh ikut and paham even cakap masih baby talk. Huhu


Usaha tangga jaya!



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment