Saturday, March 21, 2015

Berdikari




Sejak menjak pegi terapi mak nampak progress yang positive dari Zara. Terharu laa plak rasa sebak nak nangis sambil pelok2 dia. Macam lah dia paham kan. Ekeke


Confidence level dia makin gain sejak pegi school. Cuma jalan masih jingkit. Dahi tu da kempas kempis surut sebab asik terhantuk. Tak apa...we still work on it. Lately zara da berani lepas tangan and jalan sendiri.


Sebelum ni kalau kat luar zara jalan sambil tu pegang ketat2 suar apak dia. Kalau kami jalan terpaksa seret dia sekali. Paling boring bila dia sanggup dok belakang bontot ikut mana je bontot apak pegi. Sikit pun tak berani nak lepas. Takut orang tinggalkan dia.


Now.....



video



Seriously malam2 aku nangis teringatkan zaman dia dok jalan berkepit tu. Memetir suara aku suh dia lepaskan tangan and jalan sendiri. Bila dia da pandai jalan sendiri...kuar lif terus meluru jalan berlari tinggalkan aku. Sampai aku terkejar2 takut dia tak nampak tebing tinggi.


Betul laa orang cakap. Anak lambat jalan kita risau kita bising ternanti2 saat yang kita nak sangat tengok macam anak orang lain. Once dia dapat skill.......termenung aku. Rasa macam........


Ntahlaaaa.....sedih ke speechless ke atau sepi?

Eh apa kena mengena sepi????




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment