Friday, February 06, 2015

Suri Rumah




Sedap nya kau nak cuti lama2. Kontrak suri rumah nak abis da. Ini bermakna....tak ada da slot mengangkang depan tv sambil makan kepek pisang tengok cite korea. 


Kagum aku pada sepa yang memang fulltime housewife. Rasa nya jadi HW ni lagi penat. Masa jalan lagi cepat banding kat opis. Pagi buat brekpes..anta anak. Balik da pukul 9.30 pagi da sibuk laundry. Kang kejap2 ade je benda nak settle. Petang laki balik dia saun.."dok uma satu hari habuk sikit pun tak sempat lap ke?"


Kuasam.




Best kot dok uma bole main dengan adik. Kalau good mood lah. Buat hal je aku anta uma BS. Hehehe tak lah...biasalaa baby. Tulaa sonok dapat tengok progress anak..apa aktiviti dia. Bole curi2 masa main baking2 sepahkn dapo. Pastu pening nak kemas balik. Heh!


Ye...sejak cuti ni aku da take over laundry. Lagi puashati basuh sendiri tapi apak nya macam da kurang keje. Eh sementara je yer bang. Kau tender forever life laundry. Joking lah




Dapatlah aku bersenggang2 kopek bawang..cili bagai. Senang nak masak. Tak pening...campak kan aje




Dapat kemas kabinet dapo. Kemas ke? Sama je aku rasa. Hahaha kemas lah sikit sebab tak ade plastik2 ikat getah. Aku borong beli bekas yang senonoh sikit.




Sebab semua da ready dapatlah apak merasa makan malam yang meletop2. Eh selama ni aku masak telogoyang kicap pun meletop apa. Kannnn bang......????





Adik da pandai borak..giggle lagi kau. Mesti ibu rindu gegila nanti kat opis. Takpe bekalan video semua ada.


Da...nak pegi sidai baju. Bye



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: