Thursday, February 26, 2015

Besday Mak Atok





Isnin lepas besday mak tok. Last year da bagi kek. Bosan pulak asik kek saja. Sepakat dengan pot nak bagi benda lain kat mak. Itu pun kalau dia bekenan lah. Mak aku ni jenis macam heartless sikit. Dia tak bape suka celebrate and very very very traditional punya mak.


Ko wish je da besar rahmat lah tu. Hadiah2 ni kami jarang bagi sebab mak tak bape suka. Lagipun aku bagi hadiah bukan tunggu besday je. Ikut suka anak2 dia je nak bagi. Lately mak salu cite kat pot opismate dia dapat bunga lah dapat itu laa ini lah. Ade orang bagi serprise kat orang tu laa ni laa. So we decide nak bagi seprise kat mak.






Ni gift dari Pot. Dia siap order kat florist mana ntah tak ingat. Harapnya mak suka lah. Hahaha yelaa mak aku ni garang sikit. Kalau kat opis dia ramai suka cite pasal anak2..kerek berlagak bagai. Ala paham2 kat opis korang mesti ada satu dua bangsa yang ari2 cite pasal anak dia. Kalau tak cite sehari bole bengkak bibir. Ade kan? Hahahaha


Mak ni modest orang nya. Dia suka dengar tapi tak suka share hal2 family. Kira bukan jenis suka gossip2 kat opis. Tak macam anak dia. Menyembang je keje. Eh







Aku plan nak bagi chocolate bouquet. Aku nak deco sendiri. Kemain cita2 nya nak buat sendiri. Macam kretip nau. Keras ok jari2 aku ni. Honestly bila beli barang2 sendiri secara berhemah sebenarnya sangat jimat dan puashati. Kalau ko order kat luar dah bape ratus depa caj kan? Tengoklah nanti hasilnya macam mana. 



























 Tara!!!

My own version of chocolate bouquet. Yes I did it! (of course with help! hahahaaha). Oklaa kan tak teruk sangat deco nya. Kan? Kan? Aku konfiden bagi mak coklat sebab dia tak ada kencing manis dan definitely she will eat sikit2 kedekut tak nak bagi habis cepat.


 
 Happy besday Mak!
Please eat wisely. :-p

From ur masam manis anak menantu dan cucus



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment