Monday, February 16, 2015

3 Months






Alhamdullilah....

Adik dah 3 bulan. Terasa lama betul nak tunggu adik besar. Mungkin sebab dalam kepala asik pikir pasal penyakit adik. Tak sangka kan....dari keadaan dia yang kritikal masuk ICU..alhamdullilah adik masih bertahan sampai hari ni. Allahuakbar......sepa lah kita nak menidakkan kuasa Dia. Berat adik skang 4.5+ kg lah kot. Tak semangat macam baby biasa tapi berat naik lah jugak. Besar rahmat dah kira ni.





Adik skang da pandai nak berborak. Kalau dengan atok memang excited dia mengeletis ketawa. Kalau mak apak yang agah takat senyum2 manja je. Skang ni ari2 bangun awal. Kadang pukul 5 pagi da bangun straight jaga sampai pukul 8 lebih sebab nak ajak beborak. Tu je....Haha 



Adik pun ikut perangai kakak. Suka pegi jalan. Kalau sehari tak kuar bontot mendidih je. Meragam dia sampai ke malam. Siyes...sakit pinggang kalau nak berdukung je tak nak letak. Sudahnya layankan jelaa peel anak. Sebab da dibiasakan duk dalam baby seat...asal letak je dia bahagia. Behave gile baq hang. Senang keje mak dia nak karok sambil drive.


Dalam kete kebiasaan nya adik duk dalam baby seat. Sejak kakak dah pandai duduk sendiri kat belakang (with supervision of course) so adik bole lah bersenang lenang kat situ and mak nye bole tenang2 sikit baca blog. Eh


Bila dia da biasa dok dalam seat sesekali mak pangku jugak duk kat belakang. Sebab da biasa bila kita pangku dia macam gelisah. Pusing kiri tak best kanan rimas. Berpeluh2 kena pangku. Tak best ke dik kena pangku dipenyek2 pipi kat tetek ni? Pangku kena menghadap kedepan. Nak menikmati pemandangan kata nya. Hurmmmm saja laa tu nak test mak dia.


Oklaaa ikut mana yang adik selesa ya. 





Gini rupanya skang bila tido dipangku. Tak sampai setengah jam dia da nak melorot ke bawah. Tak suka dikepit2. Tangan nak bebas. Tido terkangkang pulak tu. Thats my boy.....aaawww sexy kau dik!

 



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. kira semangat la tu adik. jgn la compare dgn baby yg mok2. alhamdulillah. syukur. PerancanganNya lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah....tq mama for always supporting us! muaahhh!!!!

      Delete