Monday, January 05, 2015

Rumah Dekat Kata Nya......




Suppose adik kena admit ke IJN tiga hari lepas untuk buat CT Scan. Aku pun da siap packing barang semua. Bagusnya IJN dorang bagi checklist things to prepared masuk wad. Sebab mak da biasa kua masuk wad...perkara ini enteng saja. 


Perasaan tu ntahlah...esok kena admit tapi malam baru packing. Macam tak ada semangat. Tapi bila da siap packing beg nya berat ya ampun! Banyak pulak tu!! Gaya nak dok lama. Ish...mintak jauh.





Kami berdua je pegi IJN. Sebolehnya aku nak bawak barang seminimal yang boleh. Da sorang2 handle kena simple2 je. Even IJN ni ramai tapi admission management teratur and systematic. Nasib baik time ni adik tidur. Kalau tak peluh jantan mak nak cari port menetek. Baby boy ni memang kuat susu....merasa betul kali ni. Hehe



Lepas setel admission terus naik tingkat 5 wad paeds. Selesa...aman je rasa tempat dia. Kita tak rasa janggal sebab masing2 masalah yang sama. 


Pegi kaunter untuk check tagging name adik and perasan kaunter dia canggih wooo. Ade satu monitor khas yang observe sp0 and heartbeat setiap bilik. So docs and nurses akan always alert. Tak yah ler dok menjenguk every hour. Bagus...bagus....





Ade lah sejam jugak kami dok kat ruang menunggu. Tunggu apa? Tunggu doc check adik demam ke tak. Then bila dipanggil......



"Puan.....boleh tak kita tukar appointment date? Puan datang dengan sepa? Drive sendiri ke? Mesin scan rusak lah. Nanti kami call untuk new appointment. Rumah puan dekat je kan....."



Mmmm nape laa tak inform awal2......ooooo sebab rumah dekat. Rumah dekat pun kesian kan lah kat aku yang urus sorang2 ni. Abis kalau rumah aku kat JB tak memasal je kena check in wad seminggu. 


Sabar jelaaa dik...




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment