Monday, January 12, 2015

Balik Kampung




Last week kami balik kampung. Neves jugak nak bawak adik travel. Alhamdullilah Allah permudahkan. Adik dengan zara sikit pun tak meragam. Bagus anak2 ibu....


Actually aku berkira2 jugak nak bawak aryan long distance. Aku tawakal saja lah. Cekalkan hati treat him macam biasa. Ni pestaime adik balik kampung jumpa family belah apak dia. None of them penah jenguk dia. 





Suka eh dapat jalan2. Senang jugak nak urus adik. Lagipun dia masih baby...tak banyak ragam. Adik sangat memahami mak nya. Hehe sayang adik!!!



Tengah berak


Nak menunjukan adik serasi berada di uma nenek...dia berak dengan lawas dan meriah sekali. Meneran sampai senyum. Kau bole???? Haha




Situasi biasa bila zara perasan or nampak ayah nak main dengan adik. Kemain jeles...




Jeles2 pun tido bole sebantal setilam lagi. With supervision of course! Paham2 laaa budak kalau tido...lasak gile. Yang ni dia betul2 pengsan...penat tawaf kusi nenek. Hujan lebat plak tu. Uuuiiii syahdu...


Sepanjang hari kat uma nenek both of them behave jer. Adik plak tido malam nyenyak. Kagum aku tengok dia pandai suaikan diri. Bangun bila nak susu je. Sejuk ati mak nak....


Kakak zara ni je kalau datang angin pemalu dia....pitam nak handle. Sedara mara jenguk adik dia plak nangis over2 bajet orang nak amik dukung dia merata. 


Kalau da ramai2 orang zara otometik akan gelabah...nak dukung je. Tak bole mak ayah hilang dari mata. Jadi nak hilangkan gemuruh dia and nak elakkan dia melalak sampai malam apak dia rasuah ni.....





Petikan filem ketty basah. Rajanikan...faveret! Senang kan keje apak dia. Mmmmm....


Hai laaa anak2..... 😁


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment