Thursday, January 22, 2015

Ayuthayya




Lepas discharge IJN penyakit malas memasak menjadi2. Saja nak pamper perut makan luar. Lemak da belapis2 masih nak pamper...nama nya tak sedar diri debab. Hahaha





Apak zara memang laju je kalau di ajak jjcm ni. Yelaa aku kan masak tiptop sangat.... 

*Sebat bontot...zassss!!!*




Kali ni saja nak try ayuthayya. 5 taun dok setiawangsa asik lalu depan kedai je. Mak baca review kata kalau di subang or TTdi nye branch masakan lagi best. Kita cuba sini dulu....




Orang dessert makan last....tapi yang ni aku rasa dulu. Pulut mangga dia best cukup rasa. Kalau makan ramai order 2 pinggan pun ok da sebab lemak gile rasa pulut tu. Nanti muak sebab da makan nasi.



Tomyam kung


Apa yang bagus nya tomyam dia kira satu orang makan. So tak gado lah kalau ade yang nak tomyam campur ke seafood ke. Mantap tomyam dia woooiii sedap. Kurus muka peluh meleleh macam bersenam. 


Kailan salted fish


Cheese butterprawn


Yang ni lain sikit sebab dia buh cheese. Sedap tapi lama2 muak sebab cheese. But still maveless!!!! 


Menambah2 laki bini makan. Pakai beras thai plak tu. Memang mmmmm...mmmmm sedap je kejap2 panggil waiter cedokkan nasi. Kata bayar service charge kan...kemain. 





Ini paling win. Siakap stim limau. Tapi pedas nak mampus. Aku sekali makan je rasa nak meletop bontot. Baik apak zara kuis2 kan cili padi nak bagi aku makan sama. Mana bole kau melantak sorang kan. Yelaaa mak nye kan susu badan adik. Jan cari pasal. 


Total makan berdua $166 hengget including tax. Hamik kau..puashati aku. Sedap..selesa and great ambience. Staff dia ramah even thai2 longhat semua. Alhamdullilah best...


Ok da nak kopek bawang. Minggu ni kena makan kat uma je. Haha




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment