Tuesday, December 30, 2014

Melekat







Sejak dua menjak jadi kakak. Mmmmm pening mak nya. Semua nak ayah saja. Ayah hilang kejap nangis. Ayah pegi dapor nangis. Ayah nak berak pun nangis. Macam mana tu???? 


Tak nak berenggang langsung dengan ayah. Tapi pandai plak bawak diri bila anta ke babysitter. Drama......






Tak boleh kena marah sikit. Merajuk kalau kejap tak apa...meleret2. Kadang tu sampai rasa nak jerit diam!!!!!!!! sebab bingit nau suara zara ni. Nyaring...


Lama2 nyaring tu jadi penyeri dalam uma. Skang plak asik baby talk. Nak belajar cakap gamak nya. Kelakor gile anak mak mumbling. Kalau tak ada sunyi....bila ada nangis saja keje nya.




Obviously...mak is so jelous. Tiba2 rasa zara macam big girl sangat. Rasa macam kalau ibu tak ada...shes fine bole bawak diri. Ayah tak ade tak bole. Alaaahhh sedih plak.


Aku pun kena belajar adapt new phase having 2 kids....time untuk family..diri sendiri. Naik keje nanti macam mana nak handle. uuurrrgghhhhh Chaos!! Huhuhu




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. Anak perempuan biasanya nak ayah..mcm akak awfiyah...semua nak ayah buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah pia....tp bfore adik lahir dia ok je ngn mak. Sejak adik ade ni dia da paham

      Delete