Thursday, December 04, 2014

Baby JDT Part 1





Ok we start throwback kat sini. Macam emosi plak nak taip. 


How aryan jadi baby JDT? Its started when apak zara ajak pegi holiday di ujung2 pregnancy. Aku ni kan belasah je. Orang cakap 36w tu da kena dok diam2 tak bole long distance. Actually aku agak malas nak layan apak zara sebab aku rasa tak larat..berat..mengah. 


Tapiiiiiii orang laki ni always ade idea camno nak buek sampai bini dia surrender and SYMP. Perghhhh tension aku hari2 dia tanya da book hotel ke belum. Alasan dia..nanti da bersalin dia dengan zara kematu dok uma. Lagipun nak bawa zara pegi pool sempena besday gurl. Ok alasan zara aku terima. Kalau tak pegi jalan2 Sel otak tak berhubung bila 2 bulan kena memerap. Okay...aku nak tengok sempat ke bontot kau tumbuh kematu.


Tempat nye kat Lotus Desaru Johor. Jauh hokey!!!!!!!! Tu pun sebok ngajak aku nak tengok tanjung pengerlih. Bersyukur lah kau dapat bini supportive macam aku. Hahaha so far lotus ni okey. Cuma kena upgrade banyak sikit lah. Tempat best da. 











Aprtment dia berkonsep katil kat atas bawah hall semata. Paham2 korang lah. Spacious tapi untuk mak buyung yang due nak dekat ni tak sesuai. Tengok jelaa tangga dia curam. 


Rezeki aku baik sebab receptionist kasi bilik kat ground floor sebab preknen kan. Exit nak ke parking pun senang. Alhamdullilah senang dan ade hikmah jugak tu. 










Kalau da macamni gaya memang tunggu ngantuk gile baru naik atas. Eh koser nak turun naik. Beg baju pun letak bawah je. Nampak best konsep macam ni tapi lama2 macam leceh.






Bath tub fail. Kecik...tak muat. Hahaha




Not bad tapi next time ade rezeki maybe akan pilih yang lain. Sebab lotus desaru ni ade theme park dia yang cinonet. Ramai gak aku tengok tak overnight pun. Dorang beli tiket theme park dengan outdoor je.






Satu je yang aku musykil. Tempat da ok. Rumah selesa. Kemudahan shuttle banyak. Nak organize family day kat sini pun aku rasa interesting. Cuma.......





Tv gabak zaman biler ni? Siaran sendu bintik2. Malam2 apo nak buek????? 




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment