Friday, December 19, 2014

Alhamdullilah...Yayyy Home Sweet Home





12 days dok kat wad. Ini last day room in. Alahai...comel je adik tersepit kat mak nye yang gadang ni. Blum ade ciri2 nak diet lagi. Eh


Lega rasa tengok progress adik bila da balik uma. Nampak lebih bertenaga. Senang sikit berpantang kat uma mak. Kebetulan atok pun dah pencen. Bole gilir2 tolong tengok kan aryan.






Muka sepa lah kau ni dik. Mak ke????






Punya sedap dapat balik uma. Golek2 atas bouncer last2 tetido. Alahaiiii aryan. Aku pun lama2 da dapat biasakan diri. Means...bila dia biru...penat bole tau.


So far ok. Adik siang banyak tido. Malam dia jaga sorang2. Hehehe bole tahan mencabar bila anak da dua. Masing2 ade gaya masing2 nak kan attention. Zara.....selagi orang tak layan dia selagi tu aku rasa telinga bole berdengung dengar dia menjerit2. Siang tahan lagi....pukul 1-2 pagi perangai gitu????


She slowly nak adapt adik. Tapi....still tak bole kalau ayah pegi or dukung adik. Panggil nama aryan pun dia melalak. Nangis macam sinetron anak tiri.


Berat adik masa Dc is 2.85kg. Untuk mengurangkan penat adik masa menyusu plus dalam usaha nak gain his weight..aku start bagi adik botol. Dia tercungap sangat at first. Lama2 dia ok stable.


Banding direct BF....adik akan minum sikit je. Pastu tetido and dia lagi suka mengempeng lama...nyonyot lama2 and buat dia lagi extra tired. Kalau botol sekali tu da kenyang. For some reason...adik da minum FM untuk gain weight.


Tak ade yang best selain dari dapat balik uma. May Allah ease everything. Alhamdullilah :-)



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

3 comments:

  1. Alhamdulillah, akhirnya dah balik rumah. Semoga kesihatan Adik akan lebih baik lagi. Bila dah anak dua ni, memang haru biru sikit hidup ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan...anak dua ni sronok. Huru hara laaa mak nye

      Delete
  2. alhamdulillah dah balik rumah..selamat berpantang..

    ReplyDelete