Thursday, December 18, 2014

Akhirnya!!!!!!!



Dua taun satu bulan. Akhirnya berjalan jugak anak mak ni. Penantian tu memang seksa. Tapi bila da dapat rasa terbalas tunggu lama2.




video


What makes me proud bila tengok izara slow2 da makin berani. Banyak benda dia tak konfiden nak buat. Dia paling tak suka mingle around. Risau laa mak sebab mingle tu penting for her development. Zara takut orang...dengan BS dia ok. Pelik kan...chemistry sangat. Kalau da takut otometik dia lupa yang dia bole berjalan. Nangis jelaa selagi orang tu tak blah. Aku plak yang berangin rasa nak sebat2 bontot dia. Bukan sebat kuat...manja2 geram. Kang orang ingat aku dera.


Kali ni da nampak perbezaan which dia da jadi BFF atok and bole main kejar2. Before this atok ke mashu ke memang dia avoid. Now...Kalau balik dari uma BS...atok dia cari dulu. Mak dia ni plak tehegeh2 nak peluk cium dia. Cehhhh


Uma atok plak baru renovate. Segala barang campak je dulu merata. Tak sempat kemas. Banyak kali jugak zara tergolek macam nangka sendat tapi.....shes able to stand by herself. Tak yah pegang pun. Oh baby....im proud.


Even jalan masih berjingkit....mak tetap happy sebab ade progress. Yang penting dia nak main. Idok ler mengadap tablet 24jam. Ini under mak dia nye supervision. Kalau ayah jaga....memang tablet jelaa dia bagi. Banyak lagi benda nak catch up ni. Tak ape..sikit2 lama2 pandai laa tu.


This is enough to cheer me up. Adik...cepat sihat yer. Nanti bole main dengan kakak. :-)



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment