Wednesday, November 26, 2014

Happy 2nd Birthday My Angel




A year ago....





Izara da dua taun. Alhamdullilah...tak sangka kami bertahan sehingga kini. Syukur Allah bagi peluang merasa pahit manisnya membesarkan kau nak. 




Even banyak lagi progress zara kena kejar tapi aku tak penah nak paksa dia. Adelaa paksa sikit2 sampai memancor petir nak dia belajar sesuatu. Sebab dia ni terlalu manja. Adik da lahir...lagi manja. Dia jeling je aryan kalau dengan ibu. Gituuuu penangan jadi seorang kakak. 


Untuk besday dua taun ni mak nye tak laa buat cilibret gempak2 sebab time tu da boyot sangat. Tapi gagah kan jugak sebab da niat nak buat makan untuk family. Atok zara bising sebab dia cakap da sarat tapi sebok2 nak buat acara. Memang nak buat sangat sebab instinct ni asik mengingatkan yang aku bakal beranak awal. Eh...



Mau tak semangat nak buat. Kau order je tak payah pening2. Puashati amik dengan katerer ni. Orang nya tak berkira. Yelaa aku buat makan2 among family je about 20 orang. Kalau katerer lain tak sure laa nak amik seminima ni. Lauk nya pun sedap.


Dessert je semua aku buat sendiri. Memang patut laa kaki aku bengkak. Hahaha degil mak kau ni. Untuk besday zara aku buat red velvet..onde onde cupcakes and pavlova. Omaiiiii the RV so laku!!! Pavlova pun alhamdullilah jadi. Taste superb as its look. 





Buat sendiri kau.....tapi lupa letak no.2 hahaha pasgrah jelaa janji ade kek. Ok aku malas nak taip da. Tengok je gambar kat bawah.






Gigih kan mak nye. Hehe tak apa aku puashati dapat buat sebelum beranak. Nanti dalam pantang dok diam2 gari petisejuk oven semua. Hahaha


Happy besday sayang izara. Semoga jadi anak yang baik..mendengar kata..solehah dan berjaya dunia akhirat. Taun ni tak ade hadiah fizikal sebab mak nye tak larat nak beli. Tapi larat plak book hotel nak holiday jauh2. Kannnnnn






Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. Happy Birthday Izara the miracle baby!
    Alahaiii.. kagum aunty dengan maknye ni ponnn..
    Tengah sarat2 boleh lagi nak baking..??
    ** Salute you!

    BTW, rindunyaaaa RV you..
    The best RV I've tasted so far... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks auntie mell.
      Memanglaa bole bake sbb buat slow2. Sikit2 lama2 jadi laa 3 jenis. Eh

      Delete
  2. happy belated birhday izara..semoga terus membesar denga sihat..
    cantik2 kek tu..untung zara dapat mummy pandai baking..

    ReplyDelete