Tuesday, October 14, 2014

Set Berpantang




Da masuk 8 bulan ni baru nak start survey set bersalin. Ni pun dalam dilema nak amik man satu. Phewwww....


Masa lahirkan zara dulu beli memang pakai bantai and ikut yang mana femes salu kua tv. Hehehe dulu mak pakai ni.




Nama pun pakai bedal memang pakai jelaa tak tau apa. Set ni ok cuma tak bape power bila aku pakai. Lagi2 pilis halia dia tu. Macam tak ade ape je. Hehe lain orang lain lah efek dia kot. Minyak telon baby dia pun biasa je. Bau agak kureng.


Tungku skang kan jenis poncot gini kan which aku prefer batu sungai lagi. Leceh sebab kena stim and dia cepat sejuk.


Untuk pantang kali ni aku tengah berkira set mana nak amik. Kalau bole nak yang simple. Ade ke simple???? Hahaha yang pasti tak nak ler bau2an yang pelikssss.


Antara dalam list aku is...




Set shaklee



Set tanamera


Dua ni mak cukup berkenan. Cuma shaklee tu macam banyak nau pil nak kena telan. Aku ok je makan pil cuma kadang malas. 


Kalau amik shaklee dia all in one. Tak payah buh pilis ke apa. Tapi dia tak ada plak set untuk mandian herba ke scrubbing ke. Yang tu pun penting. Tanamera ni set dia aku rasa bebaloi juga sebab lengkap set penjagaan. Yang buat mak tertarik dia ade sabun scrub untuk hilangkan kulit mati kat badan. Alaaa preknen ni kan hormon kelaut kedaung. Kena plak skang kulit jadi hitam kat leher and some parts. Oooiiii jenuh jemah nak sental ni. Hehehe


Review pun banyak cakap tanamera ni bau dia sedap. Mmmm tak tau lah nak beli yang mana. Dua2 ni mak rasa ok dan bebaloi. Atau maybe bole beli ala carte. Tak payah set. Ok ke macam tu????? 




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

3 comments:

  1. haaaaa.... kalo nk shaklee, meh la beli ngan mama.

    mcm2 citer shaklee ada kat blog mama shapemy.blogspot.com 😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole ke beli ala carte mama? bak kata adam..orang nak beli dua botol je pun KITA JUAL.....lalalala haha

      Delete
    2. boleh!!!!! hahahahah. x semestinya amik set :)

      Delete