Wednesday, October 01, 2014

Semakin Stress








Perasaan nya sebijik laa macam yang digambarkan ni. Mood kelaut kedaung. Nak tido pun susah giler skang ni. kalau da baring nak bangun tu macam masalah besar. Tidak laa komplen...jemah nak luah perasaan jer.


Kalau luah kat laki memang efek dia tipis je. Terpaksalah syok sendiri mengadu dalam alam maya. Bahaha...I start feel adik kicking masa 16 weeks tapi masa tu angin sepoi jelaa. masih sopan santun tendang nya. Ni jam asal mak nye bergerak dia pun join sama. Perut mak tak penah bulat...bonjol laa melintang lah. tak pasti plak yang bebonjol tu kepala ke bontot. Haaa suspen da kalau bontot2 ni. Teringat time zara...


Turning to 30 weeks..benda paling kena kuat nak tahan...BACK PAIN! Lain macam sakit nya. skang kalau boleh nak tido atas sofa je. katil tu menyeksakan tulang belakang mak ni. orang cakap cuba mengiring...bila dan mengiring tu nak beralih ya ampunnnnnn sakit.


last2 aku tido tegak terkangkang je. tau2 je da pagi.....tak puas tido! hahaha common lah kan kuat tido ni. perasaan takut tu makin terbayang2 lebih2 lagi time kat opis or nak tido. always imagine if contraction happen suddenly. ape nak buat...bla..bla..bla...


Memang lah kita akan selalu berdoa tapi perasaan risau tu tak kan boleh lari punya. bila aku duduk je rehat banyak..mula lah bawah rasa sakit..berat. Tapi bila buat kek ke memasak ke otometik cergas. Eh..


Barang adik pun tak beli lagi. Blur tak tau nak start apa dulu..since time zara dulu pun kami main sebat je. Hehehe


Mak cuba lupakan benda2 yang merisaukan. I mean....feel every moment dengan adik and zara. Bonding time together. Insyaallah harap dipermudahkan segalanya.




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment