Friday, October 31, 2014

Persiapan Adik




Ini saja persiapan untuk adik setakat ini. Sempoi je mak kau ni dik. Sebenarnya ni antara a few barang untuk bag pack pegi hospital nanti. Tinggal nak kemas sikit2. Semua yang penting2 saja. Lain2 barang guna kakak zara punya. Kali ni insyaallah konfiden tak duduk hospital lama..so bawak barang yang simple2.


Beg pack merah tu aku saja beli sebab geram. Lagipun anak nak masuk dua ni baik aku beli besar terus. Senang nak sumbat segala pempes bagai dua beradik.

 


Last week masa soping barang adik aku ternampak swaddle moden. Harga pun boleh tahan lah. Da nama pun moden. Ikut ati nak beli. Bila fikir balik...macam rugi plak sebab pakai nya kejap je. Last2 aku beli kain napkin je buat bedung. Oklaa tu kan macam mak dulu2. Hehehe


Barang2 lain macam stroller..baby cot semua da ada. Sterilizer..bottles..milk storage pun masih elok. Ada yang tak buka lagi dari plastik. Nampak macam setaun sekali preknan pun ada. Haha


Makin dekat makin neves. Blank.....




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. Ok dah tuuu... Beli sikit2. Habis pantang boleh shopping lagi.
    Tapi... Jgn jd macam aiiii.... Dalam pantang ligat online shopping. Gian tak dapat keluar rumah. Sampai skrg ada lagi brg2 beli yang masih dalam packaging asal :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy da beli siap2 supaya nnt masa pantang dok diam2. eh bole ke tahan? hahaha

      Delete