Thursday, October 16, 2014

Nak beli apa eh?





Apa nak beli barang untuk baby eh? Baru 2 taun da lupa and kekok plak rasa. Kali ni insyaallah persiapan tu ok sikit dari yang dulu. Ada je barang zara masa baby masih elok boleh pakai. Teringat dulu beli kelambu. Zara pakai setengah hari je. Dia ni size je kecik tapi usia da 6bulan. Memang telangkop lah kelambu tu kena terajang. Hahaha


Ni list lama aku buat masa zara. So untuk adik maybe tak banyak sangat nak topap kot. Rasa kena beli baju..bantal tilam baby. Booties and mitten beli lah juga sebab zara punya banyak da hilang masa kat wad.





Ada jugak barang zara yang lama aku tak ingat ada kat mana. Isk.... mana lah apak zara sorok. Dalam lemari tu ade sebungkus besar baju zara masa baby. Rasa tak sesuai plak nak bagi adik. Yelaa boboi tak kan mak nak sarung pink kannnn....
 

 

Apa lagi eh yang penting untuk adik. Dalam kepala ni baby wipes dengan diaper je yang aku rasa paling utama selain baju dan bedung. Ni pun ada rasa gatal nak beli stroller baru. Ya Allah kuatkan lah iman patik!


This week baby expo da start pulak tu. Apak zara malas nak pegi situ. Kompom laa crowded. Nanti last2 beli tilam je dalam 10 list yang nak dibeli. Sebab otak jem tengok ramai bangsa kat situ. 


Errmmmm malas lah. Mak suka lagi kalau ada zara. Bole beli barang tenang2. Beli sikit2 pun ok. Tak lah pedih sangat masa nak bayar. Hahahaha So far baju2 boleh pegi QQ Baby...tak pun Marrisa Shoppe kat Shah Alam. Hahahaha jauh giler....


Alasan nak menyinggah Empire Mall Subang. 
 

Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. hahahah. tengok gak pink mcm mana ibu....

    pastel pink x beropol2 sesuai je utk boboi pun! adam dulu, mmg mama beli pink semua. hahahhaha.... time aleesya, mama beli putih pulak.

    bila nk shopping ni?

    cuci dulu apa yang ada. nnti kelam kabut

    ReplyDelete