Monday, October 13, 2014

Lega




Jumaat lepas aku pegi klinik Medina nak dapatkan 3rd opinion pasal kes adik aritu. Lepas balik keje aku terus rushing pegi klinik cop appointment. Paham2 saja lah klinik femes ni kan. Perlu kesabaran tinggi. Tu pun malam lepas isyak klinik tak call2 lagi untuk get ready. Perghhhh pukul bape laa agak nya turn aku ni. 


Kali ni memang pecah rekod lah sebab aku sampai klinik jam 10.30 pm. Kata nya turn ada lagi 2 orang. Sekali sampai sana pukul 12.30 am baru jumpa doc. Terpisat2 mata aku ni da rasa jalan tak jejak lantai. 



Alhamdullilah after scan Dr. Marsitah confirmed yang adik ok tak ada apa masalah. Insyaallah kali ni dipermudahkan. Aku story laa sikit sambil nada emo2 gitew. Dr Marsitah cakap sebenarnya test macam tu risiko nya 5%-10%. Ya Allah......takutnya. Nasib baik aku tak tergesa2. Aku tak salahkan HKL sebab kat situ doc memang pakar. Equipment nya saja yang tak bape nak complete . 


Sebab skrin untuk tengok result scan memang besar. 50"inch ada kot. Tapi mesin scan nya 2D saja. Probably tersalah diagnose or tengok tu memang tinggi. Pegi private memang lah 4D. Clearly boleh nampak every single part dalam perut. Masa doc scan nampak jantung adik elok berfungsi. Tak bengkak. Injap nya semua clear. Allahuakbar! Canggih betul...





Tu nampak tak?????? Hahaha kemain tayang burung. Insyaallah adik zara is a BOBOI. Malas laa nak surprise2. Bajet retis laa kau kan jemah. Sepa jelaa baca blog kau ni sampai nak seprise bagai. Kali ni baru lah bersemangat nak beli barang baby. Masa 7 bulan ritu tak clear sebab dia kepit. So tak berani nak agak boy ke gurl.





Ok bang.... Sila bayar bil. 



Aku bajet kena below RM200...still lebih jugak sebab kali ni consultation tak dapat free. Tak ade rejeki. Tak apelah janji da tau result..explanation yang bagus. Skang hati ada tenang sikit.




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment