Tuesday, October 21, 2014

Haruan?




Izara masih tak berjalan betul. Sebagai ikhtiar aku mintak abah tolong beli ikan haruan buat terapi zara. Last resort nye usaha. Aku gugel orang cakap ketuk kepala ikan haruan tu sambil selawat kat kepala lutut zara..gosok2 kat tapak kaki dan betis. 


Babysitter zara pun cakap benda yang sama. Hurrmmmmm macam tak penah dengar je kan. Tapi apa salahnya. Tak salah mencuba. Zara da berjalan sikit tapi suka berlegar2 je. Tak berani nak explore tempat lain. Ade sekali je TIBA2 dia berjalan kuar dari bilik sampai hall! Tak sempat nak rakam. Stress mak!


 

Kalau berdiri setempat gini dia stabil and tak berjingkit. Once nak start berjalan dia jingkit balik. Mak konfuse what is wrong with u zara. Huhuhu....





Konon nak tunjuk lah cara ketuk kat kaki zara ni. Hahahaha abis bergegor kamera. Mana lah dia ni nak dok diam. Tergedik2 dia kat tepi sinki. Apak dia ni pulak boleh tahan geli tengok lendir haruan tu. Padahal gigih aku bersihkan. Sikit je ponnnnnnnnnnnn...isk


Lepas da ketuk2 tu ikan tu nak buat apa? Haruslah ditransform menjadi sesuatu yang boleh dicernakan. Apak zara mati2 tak nak makan ikan ni sedangkan rasa haruan ni aku rasa lebih kurang je macam sembilang dan keli. Cara nak cuci pun sama. Maka.....kita korban kan dia.




 Salai dulu sikit

























Tara!!!!!


Sedap tau selain buat singgang atau goreng saja. Eh ni entry untuk anak ke untuk perut mak? Hehehehe




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

3 comments:

  1. masak lomak..aduss sedap..
    anak saya pon dulu masa baru pandai jalan,jingkit2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke mar...tak pelah slow2. InsyaAllah tak lama lagi ok laa zara ni kan

      Delete