Wednesday, October 08, 2014

Akikah dan Qurban






Alhamdullilah taun ni dapat amik bahagian qurban dan buat akikah untuk zara sekali. Syukur sangat sebab masih dikurniakan rezeki nak buat akikah ni. Semoga Allah berkati kami. Kalau ikut ati nak buat sekali untuk adik. Tapi sebab dah family in laws nak buat terus tak apelah jalan sekali harung. Untuk adik kita buat bahagian lain.


Meriah rupanya kalau amik bahagian qurban ni. Family gathering....and paling penting zara ada sama and behave tak buat hal kat uma makcik dia. Bak kata kak ipar aku..zara tak meragam sebab dia tau ni majlis (akikah) dia. hahahahahaha boleh ekk macam tu. 


Aritu 87 bungkus daging dapat diagihkan dan selebihnya dijamu makan sanak saudara dan jiran. Kemain nengok orang sebelah sedot gear box. Oooooiii tahan je perasaan mengelodak aku ni haa. Aku suka style kenduri macam ni. Involve adik beradik and close family je. So tak ada nak kecah sangat and masak pun simple. 





















Pinggan mak jemah hot.

Sekian. Taun depan diet.

Serious ni 

:-p



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment