Thursday, October 23, 2014

Ada Peningkatan



Practise make perfect


video



Haaaa ni latest cik kak ni practise jalan. Ada peningkatan which dia da boleh berlegar2 pegi tempat lain. Tapi nya.....masih takut kalau tengah jalan nampak orang lain selain mak apak dia. Otometik dia akan duduk dan merangkak. Hurmm......




video


Alhamdullilah babysitter pun rajin layan zara berjalan ni. Syukur betul dapat BS macam ni. Banyak sabar layan kerenah anak mak. Skang zara da mula nak explore walaupun masih takut2. Oklaa daripada tak ada progress langsung kan. Mak notice zara ni take time untuk belajar benda baru. Untuk practise jalan dia boleh berlegar2..pusing2 di satu tempat yang sama sampai penat!


Means...dia tak nak pegi tempat lain selagi tak konfiden. As in the video...memang area tu jelaa dia pegi. Kalau umpan upin ipin baru di follow...itu pun bila dia sedar kena umpan terus mati latihan! Pandai ye...tak aci macam tu. Tak ape nak....caiyok!!!!




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. tak pe la ibu... memula umpan aje la zara. ibu dan zara gak dpt eksesaisss

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlarat da nak eksesais......baru sikit terus terbaring. haha

      Delete
  2. eii... cumel!! bagus bagus zara!! miracle baby! nak jumpa dia suatu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 memang comel. cuba tga melalak....kelaut da. hehe

      Delete