Wednesday, September 24, 2014

Tabah




Ayah zara demam pulak. 5 hari tak kebah2.




Kali ni macam teruk jugak. sebab sebelum ni kalau demam sehari dua da ok. ni sampai kena picit2 kepala..makan tak lalu. aku baru je nak mengadu perut tak selesa..pening pala..letih...bla..bla..bla.. tak ada chance aku nak bermanja. 


Zara plak baru baik...ni ayah plak tak sihat. terpaksa lah gagah kan diri jugak nak jaga dua orang budak2 kat umah. memang super tired..paham2 lah kalau melayan orang tak sihat ni. satu keje pun aku tak buat. yang tak best bila partner da lembik aku pun sama sayur. nak makan tak ada kawan...asik bergaduh je dengan zara. Isk....





Masuk hari ke-4 demam masih tak ok. Nak memujuk dia ni pegi klinik ke hospital ke memang payah. mengada2.... dia ni kalau sakit mula laa "adoii tak selesa laa..nak mati da ni..nak mati". baguslah ingat mati. Allah bagi kita sakit supaya kita muhasabah diri. Tanggungjawab masih ada...


Dia punya takut nak pegi hospital tu jan cakap lah. tensen nak memujuk! bila tanya apesal tak nak menyerah diri. "nanti kena cucuk jarum" tu je ke bang????!!!!!


Emergency HAT Mizan siap bagi makanan. Macam biasa mak bedal





Sejam jugak nak tunggu air drip abis. Sempat lah okestra dua tiga album. tak apa...bagi chance rest puas2. Syukur ada hospital macam ni ada kemudahan semua. get well soon baby. we miss u...and honestly i patah kaki bila u sakit macam ni. please....be strong!


Lusa nanti ke repeat blood test. 1st result bukan denggi tapi darah terlalu pekat. Ubat nya....kena minum air putih 3-4 litre per day. Bertabah lah...




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: