Tuesday, September 09, 2014

Rajin Sangat




Bulan ni memang entry makan aje. Kali ni unit aku buat makan2. Post raya kata nya. Sebab musim raya hari tu kan musim berkabung MH17. Rata2 memang buat majlis serba sederhana. Kali ni aku malas nak buat kek. Nak main tumis2 plak. Mood tak ada nak baking.


Beriya pulak kali ni rasa nak buat meehoon singapore dengan cili jeruk. 1st time buat cili jeruk sendiri tetiba rasa bangga sebab sedap. hahaha perasan kan....buat sendiri memang rasa kelainan dan kepuasan nya. Tapi aku tak berani nak letak banyak2 sebab ada cuka. Ni pestaime mak masak bihun selonggok penuh kuali mak jemah. Asik bagi unit aku je...so aku lebih kan sikit untuk opismate apak zara.




Bukan setakat mihun rendang daging pun aku buat sekali. Sebab tak buat kek nye pasal mencurah plak idea nak masak apa. This time aku buat pulut kuning, rendang daging, puding triffle and triffle chocolate rice. Simple and tak lah berat nau aku nak kendong masuk bonet.







Ni jelaa a few pic yang sempat snap sebab nya menyibukkan diri tolong orang. kononnnnnn.....




Ni laaa unit baru aku. Keje baru kawan2 baru dan lama. 



Kek Batik




My triffle chocolote rice at dessert table






Nampak kosong je pulut aku ni. Gasak kan buh rendang selonggok kat atas. kalau ade cili hijau ke telo burung ke pasti lebih comel. hahaha







Sekian entry makan-makan. Resepi ke ape blog lagi satu lah. Mengah nak taip banyak2. Jamu mata dulu. Wah...bunyi macam masak sedap nau je.





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment: