Wednesday, August 20, 2014

The 5th




Lepas 3 hari raya apak zara buat seprise. Beriya ajak balik KL cepat. Rupanya nak sambut annivesary kawin yang ke 5 taun. Alhamdullilah.....


Actually aku memang tak teringat langsung. Salu aku lah yang paling ingat tarikh penting ni. Ntah nape taun ni tak rasa apa2. Maybe penat sangat and tak koser nak pikir.




Sebab kan ni short holiday maka beg tak boleh lebih dari satu. Hanya sebijik saja dibenarkan. Memang ni syarat kalau nak short trip. Lagipun penat balik kampung tak abis lagi esok nya pagi2 dah nak gerak jalan.


Tempat yang aku cari ni mudah even last minit dapat jugak bilik. Aku pilih Swiss Garden Resort & Spa kat Cherating. Mungkin dah ditakdirkan Allah....masa on the way ke sana Hospital (Wad Mata) call suddenly and bagitau dah booked untuk lasic operation for zara next week nya. Lepas discuss dengan apak zara...we decide not to postpone and agreed.


Aku pikir bagus jugak plan pegi jalan2 ni. At least boleh bawak zara enjois dulu sebelum nak berperang dengan kepedihan. Huhuhu kira bagi semangat lah untuk dia.



Kalau pegi area pantai timur kami memang suka stop isi perut kat sini. Bukan nak kata sedap sangat. Cuma tempat dia senang nak paking dan tak riuh. Bape kali penah pusing2 buang masa nak cari tempat makan. Kuantan ni bandar so kalau wiken or cuti2 macam ni nak makan susah. Ramai orang.




Aku sampai kuantan dalam jam 2 petang. Tu pun bape kali behenti sebab zara muntah lah...boring lah..nak manjat lah. Nak melayan peel dia sampai mak nya tensen. Biasalaa budak2 ni kalau jalan jauh. Ade je tak kena. Sabar...





Sampai hotel macam biasa lah kena amik gambar bilik. hahaha bukan ape nanti senang boleh bagi review kat TripAdvisor kot ade komen2 petir nak bagi. Alhamdullilah so far aku puashati bilik and services Swiss Garden ni. Cuma...breakfast sangat FAIL. Nasi lemak limited. 1st time aku pegi hotel yang serve nasi lemak secara limited. ohhyeeahhh???? Breakfast tu sangat penting pada aku lagi2 kalau hotel tu caj per night RM400+...





Si kakak kecik ni memang excited kalau jumpa tilam. lentangkan dia aje atas tu pandai lah dia menggembirakan hati sendiri. Wakakaka




Lepas tergedik2 dia perasan apak dia hilang. Dan2 nangis.....apesal lah kau ni nak ooiii



Ni laa bilik kami. Best sebab nampak laut and dekat nak pegi pool. Cuma boboi tanjat sikit sebab receptionist kata bilik aku king size. aku rasa queen je....ke sebab kami berdua besar so king ke tak sama je. hahaha



Taun ni anniversary malas nak layan kek. Tak ada mood langsung nak baking sebab nya nanti tak abis. Yang makan pun dua orang je. And aku pun rasa malas since dapur aku da kemas. Tak koser nak kecah. Feels 5 taun ni macam kelaut sikit. Maybe hormon.  Puiiiii.



Petang nya terus kami jalan santai nak main pasir pantai. Comel kan sandal anak mak. tapi tulaa...haus kat depan jek. Tumit tebal lagi. Jalan masih berjingkit. So ni lah masa nya mak nak terapi. Kata nya....


 Hornymoon Si Kembang. Eh





Perasan jek mak kau ni nak hanimun. Da susah sangat nak pandang kamera kan. Nampak lah macam mak apak holiday berdua.


Lepas pegi pantai terus masuk pool. Kemain suka walau berjingkit2 kan. Mak happy sangat tengok zara happy. Nampak lah dia ni nak bergaul tapi kena ada mak apak. Tak ape kena bawak berjalan lagi ni. Biar pandai berdikari. 




Alhamdullilah..even tak ada swimsuit or pelampung Zara enjois the pool. Suka kau kan main air kocak2 gitu. Kat uma ada bath tab tak pulak kau nak main macam tu kan? Tak apalaa nak....janji kau gembira sudahlah. Lagipun next week nak operation so mak bagi kau happy cukup2 sebab lepas tu kita akan menangis merembes air mata sama2.





Kombang haa pempes! Hahaha aku tak berani nak bukak pempes takut dia nak terVerak. Tengok ade je budak lain mak dorang cemplong selamba pakai pempes. Asal tak bunyi wisel tu...aku rasa ON jelaa. memang heavy giler sampaikan masa zara jalan tu kapas pempes tu terkuar then aku terpijak. Tanpa rasa bersalah aku cakap " sepa pulak bawak ais batu kepal2 ni kat pool ". Bahahaha aku lupa!





Sebelum balik KL kena lah posing kenang-kenangan kan. Apak dia ni memang macam ni lah. Tak mengajak pun mak nya posing sama. Aku plak yang setting kamera nak nampak tajuk hotel punya pasal. Maklomlaa bukan kaki selfie. Pppffttt...


Da ler cuaca panas...tertonggeng2 aku setting henpon atas bagasi. Memang tak ada lah orang nak tolong snap kan pun sebab betul2 kat tengah jalan entrance hotel. Da cukup baik tak kena langgar kete. Hahaha


 Fail lagi. Usaha tangga kejayaan

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.









Potret korga taun ni. Mak pasgrah!



Thanks baby for the short trip. Love u till jannah!




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment