Thursday, August 14, 2014

Gula





Result da kuar.

As expected. Tapi kali ni bacaan memang tinggi. Kalah masa 1st pregnancy dulu. Apesal eh???? Hehehe Hopefully tak ada lah dia nak melekat sampai abis kan sebab family aku tak ada history kencing manis.


Result lepas minum air gula ritu is 11.6!!!!! Masa zara dulu 8.5 and tu pun depa da cakap tinggi lagi kan 11 ni haa. Memang kena jaga betul ni. So official nya aku da masuk group GDM and BSP. Hurmmm cabaran betul kena pantang makan tambah2 lagi tengah raya ni.





Lepas tau kena buat BSP terus aku pegi farmasi beli alat check gula sendiri sebab aku tak koser nak ulang alik KKIA just untuk punch kuar kan darah. Sebab doc pun da bagi permission so easier untuk aku. Aku beli brand yang simple je. Janji accurate. Ingat nak beli macam MIL punya tapi mahal gile sampai ratus2. Hehehe




Alang2 beli gajet ni tetiba aku terbeli termometer ni. Dari dulu lagi teringin nak beli yang digital sebab yang ada skang quite leceh kena kepit kat ketty. Zara tu paham2 laa kalau nak kena kepit2 ni. Abis dia terajang mak apak dia. Da ada ni sonang keje omak kau. Balik terus test laki bini. Kejap2 tett..tett...hala kat dahi laa cucuk dalam telinga lah. Ni anak baru satu. Kalau ade 4..memang keje nak test jelaa. Jakun



Aku suka farmasi Friends ni. Kalau member harga dia ada diskaun and salu barang2 dia murah dari farmasi lain. Banding beli kat Vitacare / watson / guardian...memang banyak beza harga dia. I liokeee!


So my BSP da start weekly sebab bacaan tinggi nau kan. Tak kisah laa janji pantang sikit. Kak ipar aku siap advise cara2 nak setting time makan and apa patut kita bedal sebelum dan selepas BSP. Hehehe



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. kena BSP jgk and dah kena refer pakar... harap tak yah kena insulin ... :(

    ReplyDelete