Thursday, August 14, 2014

22nd Weeks





Alhamdullilah.




Berdebar nya nak menyampaikan ke 22 minggu ni. Hari2 aku risau. So far..alhamdullilah no bleed no staining. Cuma keputihan biasa. Tapi masih berjaga2 tambahan da masuk 20+ ni. Seriau...malam nak tido pun terbayang2 perasaan kalau beranak tiba2. 


Insyaallah moga Allah perkenankan doa aku kali ni untuk bersalin full term. Tak nak lagi harungi sudden labour. Berharap sangat ni. Pregnancy kali ni aku da rasa baby moving..kicking and tengok sendiri belly aku yang berubah2. hahahaha kejap2 jendul kiri. Mula2 rasa janggal sebab masa zara dulu tak rasa pun.


Asal berbenjol je mesti neves and terfikir..."apesal ni? ade tak kena ke? alaaaa risau nya...." haaaa gitu kebimbangan yang aku rasa. kadang tu kalau baby pusing ke apa tiba2 perut jadi keras semacam. Memang macam ni ke? Air ketuban kurang ke? Aku fobia bila perut keras2 ni. Last masa zara 22weeks perut keras and dia jadi cramp. sakit pulak tu. Rupanya da start contraction. Dulu.....mana tau. So bila jadi skang ni aku more ready.


Buku merah memang always bawak. Beg kecemasan dalam both kete pun ada. Tak sabar nak tunggu 24weeks and plus. Nak 4D scan lagi. Hehehe





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

3 comments:

  1. tahniah affe... another milestone. btw... zara dh jalan kan? dia tak capai ke barang2 atas dressing table tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mumtaz. blum jalan lagi laa. sy risau sgt ni...huhu

      Delete
  2. semoga dipermudahkan affe...semoga doamu dimakbulkan amin...tak sabar nak tgk adik izara ;)

    ReplyDelete