Thursday, June 05, 2014

Fit Challenge




Tajuk ni tak valid dah buat masa ni yer adik2. 


Mak terpaksa stop diet and exercise. 


Sebab? 


Mmmmmmmm............

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Asal nya nak menghabiskan kit ni. kata nya da expired. yang suruh ni apak zara. beriya nau pantang tarikh period aku.

aku sejak bersalin zara memang tak amik pusing. family planning pun tak. sebab dalam kepala otak ni fikir....'alaaaaa tak lekat punya......" sebab the previous pun susah nak dapat and ada masalah so aku rasa next pun lambat lagi lah. punya konfiden.




sekali tu lepas kencing.....amik ko!!!! panic laa jugak tapi dalam hati masih cakap result ni tak fit. sebab kit da expired pun. huhuhu




very clear plak tu. tak senang duduk da malam tu. esok aku plan nak beli 2-3 kit lagi. nak kepastian. cuak weeeehhhhh. paling beria memang apak zara lah. aku pun heran nape kau beriya. im not ready...tengah terperanjat lagi ni. hahaha




esok pegi JJ beli kit and terus test. nampak samar2 plak. so ade kemungkinan negative and kit semalam invalid. tapi laki aku still cakap aku dah pregnant. dia yakin bini dia pregnant. gitu semangat 7 langit.


malam tu dia buat calculation. apak zara ok...bukan mak yang buat. so probably aku preknen tu tinggi. tak ape....esok nya aku nak buat test lagi.



Double line.


So...aku rasa memang betul lah ni preknen. huwaaaaaaaa.......cant believe. cepatnya bole preknen balik! Rezeki jangan ditolak. tapi....masa 1st test bila kuar double line aku macam emo. nak nangis....bukan nangis suka. tapi nak nangis sebab rasa lost and tak ready. mampu ke aku?


apak zara tak payah cakap lah. dia suka je. maklomlah bukan dia yang mengandung. mungkin hormon aku da start bengong kot. apesal ntah nak sedih emo bagai. im suppose to be happy..tapi sebaliknya. kosong......





Malam tu terus pegi Medina untuk confirmation. perasaan emo sebelum ni otometik bertukar happy tergedik2 lepas doc scan and nampak kantung nya. Allahuakbar....tak sangka zara si manja ibu ni nak jadi kakak. patut laa melekat je dengan mak apak dia. tidur sekatil tak nak dok baby cot.



Now..im officially 12weeks. EDD dijangka pada 14/12/14....cantik tarikh. hopefully dapat fullterm kali ni. Amin


Ya Allah...permudahkanlah. Sesungguhnya aku sangat takut tragedy lalu berulang kembali.


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment