Tuesday, December 31, 2013

Update 90 Days Fit Challenge





Update progress.


Record from my coach. tanpa segan silu....mak tayang dalam blog. bukti...


Still a long way to go........hadoooiiiiiii!!! geram betul laaa. apesal laaa lemaks ni lama nau nak cair.





masih lagi dalam kategori large body (obes). uwaaaaaa nangis...... actually da beberapa hari aku skip exercise just control makan je. skang ni nak exercise lama agak susa sebab izara perlukan attention. munasabah kan alasan ni? hehehe






so i snap a few pics untuk tengok beza dengan yang last month. mmmmmm macam sama je???? ke ada lain sikit? aku rasa macam sama cuma ade baju da bole pakai and rasa ringan sikit bila naik tangga and tak rasa termengah2 nak mati. hahaha





kali ni memang rasa sangat challenging nak berdepan dengan lemak sendiri. lama kot dorang bertapa sampai beku kat dalam tu. so bila nak kuarkan dorang jadi degil sebab da 'sedap' buat tapak. i'll kill u.....yes i will! eeeiiiii geram laa!





Part paling dibenci...dimusuhi. Lengan.....its ok. mak da beli dumbbell. hopefully dapat membantu memecahkan lemak dengan cepat. degil sangat yang kat lengan ni haaa....benci gila. tapi riak dalam gambar macam bangga.............


so total lose is around 7kg in 2 months. tak pelah...sikit2 lama jadi bukit. kalau body tu setakat gemuk 70kilo senang laa kot nak lose. stok yang bertapa 3-4 taun ni memang paham2 laa. kena kuat semangat...determined and focus. kalau orang lain boleh...nape mak tak bole?







gitu mak posing....muntah mak ayam lain tengok. wakakaka kalau amik gambar dari sisi masih banyak lagi nak kena hapuskan. masih lebar! skang ni mak tengah buat surat rayuan kat suami. nak mohon pelepasan pegi jogging or exercise outdoor. yelaa basikal tak ada roda da rosak. harap dia izin kan laa...


i just want to live healthier.... nak cuba experimen kan diri sendiri. sejauh mana kemampuan aku.


Aja..aja....fighting!!! wahhhh gitu semangat nya ^_^





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. semoga berjaya menghapuskan lemak2..lemak saya pun banyak tak terhapus nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx mar..jom sama2 kt kill the fats. Hehe

      Delete
  2. arrgghh kagum ngan kejayaan ko...semoga terus sukses..i will follow...slow2 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak...jan lupa lusa kt ade program susut bersama2. Wakaka eh serious ni

      Delete