Friday, December 27, 2013

Red and Ruffles




Terapi last week. Puashati. bebaloi...happy to the max. hehehehe


this is my 1st time making ruffles cakes using fondant. leceh...tapi hasil nya not bad. inside was rainbow cake with buttercream and strawberry filling. 



 


Its took me 5 hours to finish cake include baking and layering time. actually masa ni hati tak keruan sebab Izara tak sihat. muntah2 and demam...even suhu tak tinggi tapi aku risau. aku bebelah bagi sama ada nak teruskan ke tak.


tapi....kalau da rezeki tak ke mana. izara behave well and tak meragam pun sepanjang dia demam tu. alhamdullilah....




the theme is red. so aku decide buat ombre red....






untuk penyediaan bunga...aku da ready 1 day before sebab bunga ni kena keringkan and cantum. kalau buat last minit agak susah nak assemble each petals. aku tak pandai nak guna gumpaste so try saja guna all fondant. bunga bila da kering dia mudah pecah. need to learn more....






rasa macam teruja bila dapat siapkan and tak sangka can finish it on time. asik buat kek orang je....kek anak sendiri masih dalam senarai kepam tak kuar2. hehehe ampun nak.......


this week i promise u sayang! tak apelah kalau tak pandai makan kek lagi. janji awak tau...i made something memorable for u Izara. kalau boleh sebelum masuk taun baru kita party kek okeh! 






thanks amy for ur support :-)


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment