Friday, December 27, 2013

Progress 1 year





Setaun da anak mak......


banyak progress Izara skang ni. even lambat sikit..im proud sayang.....


skang izara tengah seronok nak belajar merangkak. tapi...kedepan kebelakang jelaa. MIL cakap dari gaya angkat bontot tu macam dia nak skip merangkak. nak terus duduk dan berdiri. tak tau laaa.....






izara memang suka kalau kita diri kan. excited kalau dapat berdiri. lagi2 kalau merajuk tengah2 malam tu kan. nak pujuk dia...dirikan je mesti senyap. ape pesyen da anak mak sorang ni.





susu pun da tukar ke Pediasure. minum 7oz 2-3hours. tapi skang dia banyak peel. nak main je. minum pun main2. risau jugak takut dia ada kahak ke apa kan. minum tu macam sangkut2. tapi tak pulak dengar dia batuk2. masa umur dia 7months da pandai pegang botol tapi style dia lah. lama2 da stabil kemain menonggeng botol tu dia tonggak. isk...




dok dalam walker pun da stabil and level da up since ketinggian da improve. hehe skang da bole gerak ketepi kanan kiri depan. kejar sikit2....excited sampai terkincit2 kaki. hahaha comel sangat! but still fave step dia......kebelakang. 




dalam babycot memang tak bole dok diam. sama ada tengok tab...dia akan merengek mintak dukung or diri kan dia. zara suka meleset tepi babycot sebab dia nak jilat tepi katil tu. kannnnnnnn orang suh belajar berdiri tapi dia ada agenda lain. 





lagu kegemaran dia pok amai2. so far...lagu ni je yang bole buat dia senyum nampak kan gigi 4 batang tu. wakakaaka kalau bangun pagi lagi dia excited. padahal pok2 je....hahaha


zara pun da reti nak pok2 tangan dia bila kita nyanyi lagu. alhamdullilah...good respon. kalau geletek dia ketawa tapi ketawa yang tahan2 tu. kalau orang yang dia tak kenal.....jan kan ketawa..senyum simpul pun tak nak. muka dia seposen je...


maybe mata dia tak nampak jelas sebab tu dia susah nak ketawa. not sure...





peel terbaru genap setaun. dulu beriya2 nak pegang botol. skang ni.....minum je susu otometik badan mengiring and dia sendal kan botol kat bantal or dia pegang hujung2 jari je botol tu. kita risau dia tersedak tapi da berlarutan peel macam ni. malam nak tido memang kena dok sebelah dia sampai abis minum. 






sejak balik kampung banyak progress zara yang aku nampak. dia lebih ramah...senang senyum. cuma ketawa tu memang certain orang je yang mampu. hahaha


kuat membebel pun ya. risau jugak dulu anak aku ni senyap je. skang ni haa macam nak terkeluar anak tekak kalau bercakap tu. bahasa dia laaa...


sejak kami train on air kat dia...banyak juga zara kuar berjalan. saja bagi dia tengok dunia luar. balik2 kat uma..dalam bilik saja. alhamdullilah...ade respon yang baik. 


for next year appointment zara berderet2. medical..respi and mata. semoga anak ibu terus membesar dengan sihat..aktif dan jadi budak bijak. insyaallah amin....


I LOVE U SAYANG :-)




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment