Monday, October 07, 2013

Semoga Cerah Penglihatan Mu



Finally...spek da sampai.....


Huhu gila tebal spek anak aku ni.






alhamdullilah so far ok laa dia pakai walau kejap2 dia tarik ke bawah then jilat. mula2 agak susa nak bagi dia biasa. actually sampai skang pun masih susa lagi. dia rimas....dengan tiub oxygen nya ditambah pulak spek. alaaaaaaa sian anak ibu...


tak apa lah nak...demi penglihatan yang jelas kita kena pakai ok? 





aku da start train zara pakai spek masa dia admit wad lagi. tu pun berperang......paham2 jelaaa cik kak ni kan. kena kuatkan semangat and paksa sikit dia pakai. aku doa banyak2 harap lepas pakai ni dapat mengurangkan risiko lain seperti yang diterangkan pakar last appointment lalu. moga dimakbulkan doa aku.





anak nangis mak nya suka pulak. da lah tak selesa...kena pulak paksa bergambar. meraung lah dia.





lama2 aku tengok she get used to it. cuma biasalah.....sekejap2 dia gosok glasses tu. alaaaaa sian tak dapat feel gosok mata. spek ni agak longgar so terpaksa jahit tali getah belakang nya. tapi.......rasa sebak bila tengok bulu mata dia jadi kelepet patah gitu. elok2 melentik skang macam patah bentuk nya akibat lekap sangat dengan spek tu. huhuhuhu



comel betul anak ibu sorang ni!


bila da pakai spek budak masham ni lagi ligat tengok TV! saja test bagi flash card and toys.....menangis boring. tak boleh jadi ni ..kena biasa kan jugak bagi dia play toys dengan kerap. leka sangat kalau da start layan kartun faveret. sejam tu boleh tahan tak makan tak minum. sorry laa sayang....bukan ibu suka marah2 tak bagi tengok TV or tab. its for ur own sake. trust me....


hopefully dengan bantuan spek ni...anak ibu akan terus bagi progress yang baru. we dont expect any new too soon sebab ibu tau anak ibu berjuang setiap hari. jadi budak yang bijak yer sayang. I love you baby..si mucuk masham debob ibu!



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. comelnye zara pakai spek...aunty pon duk tersenyum baca entry ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm....kena bertabah sikit nak handle

      Delete
  2. dugaan masa kecil, mn tahu nnt besar dia paling senang dijaga...comel ada cermin mata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully dia boleh biasakan diri pakai spek and tube bole cabut soon

      Delete