Friday, October 18, 2013

Salam AidilAdha









Tahun ni sama macam taun2 sebelum2 nya. beraya di KL jugak. dari single sampai lah anak sorang ni kami masih di KL. kali ni saja bawak zara pegi taman. ni 1st time bawak ke Taman Tasik Perdana. last time pegi sini rasa nya 10 taun lepas. fuyooooo lama gile tak jejak.


Time cuti2 macam ni tak ramai orang. jadi kami berani laa bawak dia jalan2 on air. lagipun kalau bawak tengah peak hour...mesti ada yang takut nak dekat sebab da nampak cylinder gas tu. Tak apa laaa....hari raya saja. yang penting kita menghayati pergertian pergorbanan.





sejak zara lahir.....banyak benda da kami laki bini korbankan. paling banyak ialah masa dan wang. orang kata duit tak penting. tapi ini jam duit tu penting dan jadi keutamaan. kalau tak ada duit...macam mana nak sediakan keperluan anak.


tapi...Allah maha adil maha besar maha mengetahui. segala nya Dia da tentukan buat kita. masa mula2 aku cuti jaga zara dulu...aku stress risau duit tak cukup nak cover expenses rumah. laki aku salu bagitau...Insyaallah rezeki anak ada lah tu. 


alhamdullilah....survived juga kami sekuarga. banyak juga orang amik tempahan kek. kadang tu kita tak perasan rezeki tu ada. kalau asik dok fikir kan je...memang stress and satu benda pun tak jadi. buat masa ni aku masih lagi tak dapat cari pengasuh yang sesuai buat zara. possibility untuk aku unpaid leaves tu ada. kalau da tak ada cara lain lagi.....aku rela demi zara.


expenses tu....kita pikir kan lah kemudian. even aku tau...kesan unpaid leaves ni nanti macam mana. Insyaallah...ada rezeki boleh diusahakan. so far alhamdullilah.....family aku banyak support  moral and mentally. kalau tak ada dorang.....aku tak bole bangun.




Pada aku....apa yang penting skang ialah zara. aku cuba sedaya upaya buat yang terbaik untuk dia. usaha lah apa saja untuk dia. paling kuat...ialah doa yang tak putus2 buat anak dan family. semoga Allah berkati kami dan permudahkan jalan hidup anak kami. amin....



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment