Wednesday, October 09, 2013

Demam



Unexpected.


lepas cucuk palivizumab....esok nya zara demam. to be positive...aku rasa maybe dia terkejut kena dose semalam nya. Zara perlukan 2 dose cucuk kiri kanan sebab berat dia da lebih 6kg. macam biasa dia nangis masa awal2 je pastu ok dah.


time cucuk imunisasi and pneumococal ritu zara tak demam. maybe palivizumab ni kuat sikit tu yang dia demam. check temperature tak tinggi tapi rasa panas badan dia.





masa ni temperature is 38. quickly bogel kan dia. basah kan towel and snow cap ni. fizikal ok cuma dia nampak tak selesa. gelisah...terpusing sana pusing sini. mungkin terasa kehadiran vaksin tu dalam badan. semacam tengok dia. bagi susu pun minum sikit je. terus tido....ok pantau lagi.



 
elok bangun tido...apak dia bagi rancangan feveret.



Alhamdullilah...kembali aktif macam biasa. walau demam sikit aktiviti tetap diteruskan. malam nya zara demam balik. temperature is 37.5. tak tido lagi aku malam tu. aku nak SMS sister tu tanya macam mana tapi nak pantau dulu dia macam mana. 





esok nya suhu da normal. tak demam....but untuk next dose ni aku nak tanya detail. sebab aku perasan since zara warded dia senang sangat demam. sebelum ni cucuk imunisasi ke apa tak demam. orang cakap takut tak serasi dengan badan dia. 


InsyaAllah....aku berserah pada Allah. I did my best untuk zara and Allah tau apa yang terbaik untuk dia.



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

No comments:

Post a Comment