Tuesday, September 03, 2013

Terapi Yang Dirindui



My weekend.


Full of red. dari kek anniversary sampai lah yang orang order. Alhamdullilah atas rezeki dari-Nya.


da lama tak dapat terapi ni. clear terus stor baking aku. wah....ade stor baking kau. mana timbul ntah mandai je bagi nama. aku abiskan je baking stuff...flour and macam2 lah yang aku jumpa. tepung hongkong pun ade. bila masa aku beli ni??????


Jadi rajin sebab setakat ni every week memang ada orang datang. aku pun senang hati....ade jugak orang nak makan kek aku. nak mengharapkan perut traditional laki aku tu memang say no laa pada kek2 selain RV. minggu lepas saja...i'v baked 4 biji RV. waduhhhhhhhh........tak sangka dapat menepati selera anak tekak orang. hehehe





this sexy red memang jadi all time fave. tidaklah nak perasan kata kek aku ni sedap giles kan. i'm pretty good in sugar balancing. so that tak delah terlalu manis macam yang penah aku makan. glemer wooooh bakeri ni. sebab femes...retis ramai menjamah their desserts even aku rasa macam gula tumpah in their frosting. hehehe


sejak 2-3 hari ni laki aku sporting gile bagi permission untuk aku berpeleseran kat dapo lama2. perghhh ajaibnya! thanks baby!!





Mcqueen Lightening Cake. Based chocolate moist. thanks to my opismate for this order. TQVM kerana mempercayai aku. even though I'm not really satisfied with my frosting handwork. apparently looks messy using the buttercream instead of fondant. 




 kalau just square cake maybe tak nampak sangat huru hara sapuan krim nya tu.




seronok pulak rasa bila dapat buat kek untuk orang. dulu aku ingat...lepas ada anak je mesti aku susa nak ke dapur lagi. and ada juga yang buat andaian yang aku akan istihar KITCHEN CLOSED bila ada baby. ramai juga yang rasa aku tak kan sempat masak untuk lunch..dinner. 


lebih2 lagi bila izara need extra care ni. alhamdullilah......izara sangat memahami mak apaknya yang kuat makan. ekekekeke


konsep aku senang je. 


kalau kau nak perut terisi...rumah tak messy baik berkejesama dengan aku. setel masalah.....





and the last terapi..... i called it soto dangdut. why dangdut? sebab cili kicap nya aku buat terlampau pedas. maka....kami berjoget berdua menggelitis kepedasan. makin sedap makin tambah cili nya. berpeluh2 makan. turun berat tak agak2? ekekekeeke


soto ni antara menu yang lulus untuk dijamu guest kalau datang. yang approve kan tu sepa lagi laa kan kalau bukan pengkritik bebas kat uma ni. apak izara lah.....even aku menderhaka pada resepi rasa soto nya tak lah lari sangat. actually resepi nya is soto madura which ade santan dalam nya. i'm run out of santan.....so kita kita tibai je.


alhamdullilah kena selera laki aku. menambah2 dia makan........oh terharu nya!!!!!!!!


thanks Allah atas kurniaan rezeki. rasa happy and tenang lepas dapat buat apa yang aku suka. tak sabar nak tunggu zara besar....nak masak yang enak2 untuk dia. :-)




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

3 comments:

  1. sedapnyerr soto!. akak yg order kek awak 2 cakap sedap! mmg betul u are good in balancing the gular lahh.hehe

    ReplyDelete