Tuesday, September 03, 2013

Kawan




Hai....


ni hobi terbaru saya.


gulung kain dan kulum kain sampai basah.



dalam diam ni rupanya keje cik kak ni dalam cot. mak ni risau je dia ni telangkup bawah kain ke apa. eh...makin aku betulkan makin ligat dia tarik2 kain tu sampai bergulung2. nah....gasak kan. ikut suka kamu lah izara. janji tak menangis.....



haaa kantoi. buat2 terkejut ke apa ni?

dia memang terkujat pun sebab aku sergah dia. wakakaakaka hamboi2....dulu masa kecik2 buh dalam ni mengamuk sakan. skang ni boleh laa letak sekejap untuk dia guling2 sambil layan pocoyo kat TV. oklaa boleh bertahan dalam ni selama setengah jam.


dapatlah mak dia rebus megi...goreng naget ke apa. alhamdullilah makin besar da tak susa nak handle izara. she's grown up well so far. walau ade ekseseri tambahan tak menghalang dia nak buat aktiviti yang dia suka. bunyi macam banyak benda dia nak explore padahal baru 2-3 benda dia baru belajar. hehehe tak pe...pelan2 kayuh.


kadang tu dia senyap je dalam cot. bila intai rupanya tengah stim gigit tiub getah. jenuh bersihkan tiub tu. basah melekit2. bau toksah cakap...masham! tak pasang cadar rasa macam botak sangat and tak nak getah tilam direct kat dia. bila da buh cadar jadi macam ni lah. aku ganti letak kain batik....lagi meligat dia tarik. hurmmmmm


zara skang ade schedule. weekdays dia stay dalam bilik. weekend je kami letak dia kat hall depan. if desperate langgar jelaa schedule tu. da keboringan sangat memerap dalam bilik. lagipun nak latih dia duh dalam cot. bukan tak boleh nak bawak pegi hall hari2. sebab pikir kan mesin concentrator yang gabak berat tu nak kena angkat..sorong ke depan. lagipun SIL aku kan pregnant. tak apa...tahan sikit laa bosan tu yer sayang.


katun ni lagi....hurmmmmmmmm. gigit kang taik lalat tu!


aku bersyukur sebab izara lahir je terus ade kakak doncet jadi peneman dia. kakak ni da pandai ekspresi perasaan. dia boring sebab cik ngah ulang tayang episod pocoyo yang sama. everyday plak tu. heeeee ok nanti kita download banyak2 yer. tapi...adik tak boring. dia belum paham. skang kakak da pegi school. haiiii sunyi jer umah tak ada orang buli adik.




kakak redo kena layan pocoyo yang sama. sian...tak ada pilihan. skang izara da boleh layan katun2 yang seusia dengan nya sampai habis. gila lama meniarap. agak dia letih golek2 kejap then sambung meniarap semula. kadang tu langsung tak dapat tengok sebab kakak blocking. hehehe


PEACEFULNESS. I LOVE U BOTH..... :-)



ni kalau atok tau cik ngah kasi korang tengok JLo kompem masing2 sarung tudung dengar atok tarbiah. kihkihkih


bulan depan ade 4 appointment untuk zara. perghhhh gila banyak.....menuntut pergorbanan masa dan tenaga. sometimes aku kesiankan zara sebab kena tunggu lama untuk check up. yelaaa aku da malas nak mintak2 istimewa ni. aku yakin dan percaya yang zara da kuat and big enough. kita tawakal je....



absorbing algebra formula to adik followed with her manderem sound. ketiaw..ketiaw...ketiaw...tuktututka!


hopefully kakak boleh jadi kawan adik sampai bila2. kakak jan lupa kan adik if one day kakak da tak stay dengan cik ngah. huhuhu cepat betul uollss ni membesar. i love u both...my sayangs :-)


Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. comeynya gaya dorang nih..izara tahan pula nak meniarap tgk pocoyo tu..geram la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tahan lama sebab tu je skill dia skang. esok2 da merangkak tak tau lah macam mana. hehe...

      Delete
  2. cute jer tgk diorang berdua ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 kena cubit dorang ni. masing2 kuat gedik

      Delete