Monday, August 19, 2013

Favourite Skills



Skill baru...




punya tinggi angkat botol. mentang2 lah da terer pegang botol sendiri.





siang malam kalau minum nak pegang sendiri. tapi izara ni kena tengok betul2 sebab dia ni kan kuat berangan. mau tersedak kolkol kang kalau biar dia syok sendiri tu. bahahaaha


video ni aku tak sure lah boleh tengok ke tak dalam blog ni. upload jelaa yakin boleh play.


yang ni aku tak penah ajar dia....sendiri bikin skill. kadang geram jugak tengok dia buang botol macam tu. like......ewahhhhh banyak cantik baling botol cik kak???? nak ajar buh elok2 kecik lagi. hehehe



video



another progress by izara. alhamdullilah...so far went well. tinggal nak merangkak jer lagi ni. but 1 thing i wonder....dia ni macam tak banyak bercakap. dulu aku ingat dia tak pandai senyum. geletek pon tak ada perasaan je tau. quite worried masa tu.


then lama2 she start smiling. lega but still curious. pendiam ke dia ni? dia ketawa tapi tak ada suara. menyengih je tayang gusi. sikit suara pun tak kuar. always like this




muka static



muka 'ade aku kesah'




muka tak ada perasaan


 and


menyengih je....suara tak ada.



masa appointment ritu doc ade tanya yang zara da boleh copied tak bunyi 'ba..ba..ba..ma..ma..' kalau dia just bersuara and mumbling biasa tu doc tak kira. hurmmmmm.......


ok tak apa. maybe dia tak dapat nak catch up lagi. bagi dia masa lagi. insyaallah kalau tak ada apa masalah sampai corrected age nanti dia da boleh. sebab gen2 aku laki bini tak ada yang pendiam. based on doc review pun dia tak ada masalah lain. kalau nak kata delay development sangat pun tak boleh jugak sebab da meniarap sebelum corrected age lagi.


rasa nya depends kot pada baby. ada yang cepat ada yang moderate. its ok...i'll wait and never stop to encourage u. 


crawling baby...crawling!




Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

1 comment:

  1. bestnya tengok video izara..kaki terjah sana sini..hehe..buang botol?AniqFiras dulu pun cam tu jugak.tapi skrg dah pandai letak elok2..hehe..

    ReplyDelete