Tuesday, August 13, 2013

9 months old




Syukur alhamdullilah.....


Izara da 9 bulan. :-)


berat 6.5kg approx with height 58cm.


last check up di KKIA kampung baru. nurse cakap BMI tak cantik sangat sebab berat lebih dari tinggi. pulak dah......




da boleh tengok Pocoyo dan rancangan yang sama usia dengan nya. hehehe





dan menjadi bespren kepada kakak doncet. skang pantang dengar suara kakak terus je excited. segar mata kalau layu. haaaa gitewww penangan kakak. sehari tak dengar kakak berjerman boleh ketagih kerinduan.


faveret izara skang ni suka tarik baju tunjuk tetek. dia nak isap hujung baju tu. belajar dari sepa lah ni kan. pulak tu kalau minum susu suka sangkut tangan dalam baju mak nya. yang ni macam ikut ciri2 kakak. perhati jugak awak ni yer. sangkut2 tak apa...jan kau masuk tangan dalam menggentel sudah.




Progress lain masih meniarap. cuma sedang dalam usaha nak merangkak. bontot da angkat tapi kaki je kuak lebih. jalan nya tak. biasalaaa mesti nak ekkkkk' dulu. its ok....janji awak besar and progress benda baru depan mata ibu da puashati.



si botak belakang. haiii bila laaa nak lebat ni





besar serombong mu nak oiiiii




Alhamdullilah anak ibu show a few good sign. tapi tak tau lah apa kata doc nanti next check up kan. kalau ikut observation aku she looks ok...comfortable and healthy physically lah. dalaman tu tak boleh nak expect apa2 sebab corrected age baru 5 months. praying hard for u baby...... :-)



1st time nenek dukung dia. baik giler....sikit pun tak mengeliat meronta ke apa. terbukti dia ni memang dengan mak apak sangat mengada-ngada. :-p




dulu kaki awak ni 5cm je nak oiiii. haaaaa terharu nya! aku tingin nak buat cop tapak kaki ni. comelssssss nya rasa. skang size baru 9cm. kaki kakak dhiya 14cm dan lebau. tapi kat mana nak cari benda tu ek?







Petang saja memang suka abiskan masa dengan apak layan mickey mouse lah donald duck lah. yang pasti evergreen semua kalau dengan apak nya. . apalah.....cer lah kasi dia alifbata pulak ke. isk...


next appointment bulan 10 nanti. huh.....lama nya nak tunggu result. actually bila da lama macam ni aku da tak kisah pun bape lama lagi zara akan depends on oxygen. what i want....she's getting better and better. tak apa lah kalau tak dapat berjalan sakan macam orang lain. dari nak menanggung kuar masuk wad jer.


but still berdoa dia tak akan depends lama2 pada benda ni. sebab dia da nak start merangkak. masalah juga nanti. harap tuhan makbulkan doa kami ni. yang merisaukan aku skang ni..Izara tengah lasak sangat. tido tu kena berjaga2 sebab dia akan berguling2 dari hujung ke hujung mana ntah sampai terbelit.


belit kat badan ok lagi...ni kat leher. hurmmmmmm.........





Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

3 comments:

  1. al-hamdulillah, da makin nampak perkembangan Izara.. hehe.. suka sangat..

    ReplyDelete
  2. Mmg bulat pun izara. Syukur la... dia membesar dgn sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. macih mama datang ritu. we love u. hehehe

      Delete