Monday, July 15, 2013

Progress 7m.o





Alhamdullilah. 

U've grown up sayang. 

Weight unsure. but feeling berangan ada kot da jejak 5kg. Insyaallah....time appointment kelak we achieve our target ye nak.

Height is 57cm

Solid food not yet. sebab mak nye takut nak memandai.


 
At 7m.o...she doesnt like pillow very much. letak lah macam mana pun within 5minutes dia buat gelisah and terus melorot without bantal. kalau betulkan balik kompem merajuk lah. pujuk kalau senang tak apa. meleret2 sampai tengah malam.











before this zara boleh meniarap but cannot lift up her head. cukup 7bulan dia da boleh angkat kepala dan tokeh kiri dan kanan. of course...i'm a happy mom! lama da tunggu saat ni. hari2 doa biar progress dia ok...lambat tu biasalah. tapi bila she achieve something rasa terharu dan bebaloi tunggu. yang ni saja aku letak bear kat depan. nak suh dia ngesot ke depan lah. boleh...tapi kejap je dia da penat. pity her...


skang da kurang nak sembam2 muka. sebab ada hiburan yang disediakan. hahahaha tapi anak aku ni pelik sikit lah. dia macam kurang minat pada katun2 yang baru. oldies macam mak apak nya. tak sure lah betul ke tak but we gonna test her later by showing katun pocoyo and mickey mouse tahun 1980 punya. tengok mana satu dia lebih interest.





dulu.....aku cukup takut yang izara tak kan dapat melihat. sebab keadaan mata dia after the ROP laser treatment tu. alhamdullilah.....Allah the greatest. skang...dia pantang tengok orang lalu lalang. adoiiiiiii aku yang pening nak suh dia rilex. bukan apa...she become too excited and mula lah tekinja2 berseorangan. last2...mengah penat.


no matter what...i'm proud of you sayang. strong girl. 

kita pedulik je cakap orang. don worry....u have me and ayah.

u r our miracle Izara Nur Aarissa.



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. alalala,tomeynya baby Izara. IN blogwalking pasal HAT td..bila baca kisah Izara,sedih pulak..anyway,she's adorable..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak besalin kat hat mizan ke? Thx BW blog sy :)

      Delete
    2. cadang macam tu la..tapi skrg ni nak cancel la..sebab nak bersalin kat kampung suami je. kalau terawal bersalin, HKL jadi pilihan..hehe..

      Delete
    3. Noey.....tak payah and jan jejak lah HAT tu kalau nak bersalin. haaa gitu sekali terus terang. kalau desperate sekali pun pegi lah HKL or Hospital Ampang. better...

      Delete