Tuesday, July 16, 2013

Hari Meragam Sedunia



Buat peel lagi.


This time dari tengahari meleret2 sampai ke malam buta. Rasa nak jerit je sebab tak tau dia nak apa.





sampai jam 1.30 am baru nak terkebil2 tido. ni pun sebab dia tau penat. menjerit nangis all day. kalau tak penat jugak tak tau ler. nak kata haus...susu abis 4 oz.


atau susu tu makin lama makin tak sedap? haishhhh i'm clueless. but we do planning to change her FM. tak tau lah mana yang sesuai. still surveying. reason nak tukar....sebab aku rasa macam dia tak kenyang minum novalac. tido siang memang bertuah lah kalau dapat sejam. usually....15minutes dia da bangun balik. hadoiii..







Nak bertopi laa pulak tengah malam2 buta.


Challenging jugak nak paham behavior baby prem ni. we have to try and error. berjaya ke tak belakang kira. janji cuba. lagi2 dia ni ada belalai. banyak benda limited. nak pujuk pun takat situ je laa kan. ni pun sebab aku teringat pesan nurse di KK8. kena pandai2 jugak teka dia nak apa sebenarnya. 


ade satu siang tu mengamuk tak tentu pasal. aircond tahap maxima turbo. gelisah...teriak sepuas hati. aku jadi stress wooooooo. mau nye....da lah tak sempat mandi. solat memang qada ler. rimas belengas badan. dia plak crying non stop. mak geram terus bogel kan dia. bukak baju suar. pempes semata. 


diam.


maklumlah tak boleh bercakap kan.



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

2 comments:

  1. Tulaa...kalau siang maybe panas. Tang malam tu yg xtau apa pasal. Tak le predict

    ReplyDelete