Thursday, July 25, 2013

Cara Suami Jaga Anak









Alahai.......senonoh nye apak jaga anak. laki aku ni asal boleh je jaga Zara. konsep dia...janji diam. yang anak plak boleh elok je dengan apak dia. wah..wah..wah....


kalau time mak dia jaga kemain mengada2. itu ini semua salah. tak apalah da nama anak ayah kan. tapi betul jugak...janji diam. daripada dia melalak penat tu baik dia relax..saji mata tengok apa apak dia buat. cuma yang tak best tu....dia tengok game bola. tak berkenan aku...


laki aku cakap 'melentur buluh biar dari rebung nya'. hello bang........game princess aku tak kisah. ni game orang jantan. kecik2 ni laa dia suka perhati. kannnnnnnnnn?


just now aku tengah nak create homemade flash card. saja nak buang2 masa dengan anak biar dia belajar dari awal. nak kena buat colorful sikit. kalau da keje aku nak je print kat opis. Oppssss!!!


bahan da ada. tools nak print tak ada. tengah pikir nak pow sepa untuk buat keje2 sekolah aku ni. wah keje gitu....






setengah jam tahan duduk macam ni dengan ayah. KEREDHOAN nama nya ni. senang ibu nak buat keje. susa juga kalau jaga sorang2 ni. alaaaa ikutkan memang aku jaga sorang pun 5 days a week. cuma malam tu lega sikit sebab apak nya ada. macih ayah tolong ibu. :-)


kadang apak nya masih ada hati nak melepak kat luar dengan kawan. tapi aku tak kisah sebab bukan hari2 pun. aku paham laaa da lama tak jumpa kawan2. cuma jadi kisah kalau tetiba cik kak buat perangai bila ayah dia tak ada. tu masalah. hehehe


cuba kalau aku nak kuar??????????


25 sebab kena lampirkan! but aku tak kisah pun pasal nak kuar2 ni lagi. bukan apa... ada rasa  keutamaan kat rumah. bila dapat kuar tu rasa no point and miss something. kuar pun hati tak senang baik dok rumah. sepa je yang jaga anak paling bagus kalau bukan kita sendiri. but sometimes we don't have a choice. terpaksa.....


yang terpaksa ni lah kena pikir and da jadi satu hal lagi sebab kena percaya kan orang untuk jaga anak kita. this what i'm facing right now. finding a good helper / babysitter. IN HOUSE...



not easy....and really pray hard may Allah ease and answer all my doa. :-)



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

4 comments:

  1. wah,zara..khusyuk tgk ayah main game yer.. AniqFiras pun sama..kalau dok dgn ayah dia,ok je..tp dok dgn Noey, mcm2 perangai klua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan....kalau dengan mak je macam2 peel kua. sabo jelaaa

      Delete
  2. Biar dia lasak ibu...nnt one day akan jd mcm kakak awfiyah semua nak princess punya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin....princess2x tak apa. mak izin kan...hehe

      Delete